Kasa fanı sesi azaltılır mı?

Quell59

Decapat
Daha fazla  
Anakart
b450mk
Arkadaşlar geceden sabaha kadar bir oyunu açık bırakmam gerekiyor fakat PC ile aynı odadayım, dip dibeyim. 3 ön 1 egzoz ve 2 tepe fan var. Bunlar gecenin sessizliğini bozacak şekilde çalısıyor, bunları yavaşlatma veya sesi için ne yapabiliriz? Anakart B450M K.

Arkadaşlar geceden sabaha kadar bir oyunu açık bırakmam gerekiyor fakat PC ile aynı odadayım, dip dibeyim. 3 ön 1 egzoz ve 2 tepe fan var. Bunlar gecenin sessizliğini bozacak şekilde çalısıyor, bunları yavaşlatma veya sesi için ne yapabiliriz? Anakart B450M K.

Öncelikle hangi anakart markasını kullandığını öğrenmelisin. Kullandığın anakart markasının mutlaka bir yazılımı vardır. Örneğin, ben MSI kullanıyorum ve bu yüzden MSI Center uygulamasını kullanıyorum. Sen de kendi anakart markanın yazılımını indirerek, eğer fanlar anakarta bağlıysa hem CPU hem de fanları bu yazılım üzerinden kontrol edebilirsin.
Örnek/ MSI üzerinden fan ayarlaması:

1747021937717.png

Daha sonra features kısmına fareyi götürüyorsun ve oradan kullanıcı senaryosunu veya user sceneraio yu buluyorsun ve basıyorsun karşına böyle bir ekran çıkacak:

1747022115534.png

Buradanda istediğin fanı(fan anakarta bağlıysa bu olur fakat fan eğer PSU'ya Molex ile bağlıysa hızlarını değiştiremezsin) ayarlayabilirsin. Tabii ki bu MSI Center için geçerli öbür uygulamaları bilmiyorum.

Not: Benim MSI Center kafayı yediğinden dolayı 2. fotoğrafı internetten aldım :D.

Dosya Ekleri

• 1747022095538.png
    1747022095538.png
    24,7 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme:
MSI Center yerine BIOS daha mantıklı.(bana göre) hiçbir şekilde düzgün çalışmıyor masaüstü b. İlgisayarlarda

Öncelikle hangi anakart markasını kullandığını öğrenmelisin. Kullandığın anakart markasının mutlaka bir yazılımı vardır. Örneğin, ben MSI kullanıyorum ve bu yüzden MSI Center uygulamasını kullanıyorum. Sen de kendi anakart markanın yazılımını indirerek, eğer fanlar anakarta bağlıysa hem CPU hem de fanları bu yazılım üzerinden kontrol edebilirsin.
Örnek/ MSI üzerinden fan ayarlaması:

Eki Görüntüle 2489286

Daha sonra features kısmına fareyi götürüyorsun ve oradan kullanıcı senaryosunu veya user sceneraio yu buluyorsun ve basıyorsun karşına böyle bir ekran çıkacak:

Eki Görüntüle 2489288

Buradanda istediğin fanı(fan anakarta bağlıysa bu olur fakat fan eğer PSU'ya Molex ile bağlıysa hızlarını değiştiremezsin) ayarlayabilirsin. Tabii ki bu MSI Center için geçerli öbür uygulamaları bilmiyorum.

Not: Benim MSI Center kafayı yediğinden dolayı 2. fotoğrafı internetten aldım :D.
Benim anakartta msi, kasam xigmatek kaliteli güzel bir kasa. Fanlar kontrolcüye bağlı kontrolcüde anakarta bağlı. Renkleri vs ordan ayarlıyorum ama kasanın fan hızları gözükmüyor, ayarlanmıyor. Bu kasa fan hızı için bir kablo görmemiştim ya da dikkatli bakmadım. Nasıl bir kablodur acaba

Benim anakartta MSI, kasam Xigmatek kaliteli güzel bir kasa. Fanlar kontrolcüye bağlı kontrolcüde anakarta bağlı. Renkleri vs oradan ayarlıyorum ama kasanın fan hızları gözükmüyor, ayarlanmıyor. Bu kasa fan hızı için bir kablo görmemiştim ya da dikkatli bakmadım. Nasıl bir kablodur acaba.

Hocam daha önce hiç kontrolcü kullanmadım maelsef. Fakat muhtemelen şundan dolayı olabilir kontrolcü direk PSU'ya bağlıysa ve sadece RGB veya ARGB girişleri anakarta bağlıysa fanların hızlarını kontrol edemezsiniz. Anakart üzerinden SYS Fana mı bağlı ona bakın.

MSI Center yerine BIOS daha mantıklı.(bana göre) hiçbir şekilde düzgün çalışmıyor masaüstü b. İlgisayarlarda
Normalde bende sorun yaşamıyordum 1 ay öncesine kadar fakat şuan uygulama nedense hiç çalışmıyor.

Hocam o zaman fanları değiştirebilirsiniz veya Molex'li hız ayarlanabilen bir kontrolcü varsa ondan alın. Genelde 4 pin normal fan kablosu oluyor çoğu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı