Kasa fanları 3PIn 4 pin çoklama bağlantısı

Fatih un

Hectopat
Selamlar merhaba öncelikle. Böyle bir konu açmamdaki sebep sosyalde benzer konuların yarım kalmış ve birkaç yıldan daha eski olmasıdır.
Soruma gelecek olursak CM MB511 kasa kullanıyorum. Önündeki 3 adet fanı ankartımın CHA_ FAN yuvalarına bağladım. Fakat BIOS'tan PWM olarak değil, DC modundan hız ayarı yapabiliyorum. Fakat fanlar 4 pinli. Sonrasında ise kasanın üst kısmı için Cooler Master masterfan SF120R argb model fanları aldım. Bunlar 4 pinli ve PWM kontrol desteği sunuyor. Benim sorum ise anakartımda yeterli fan portu olmamasından dolayı bu fanları bir çoklayıcı ile toparlamak istiyorum. Fakat çoklayıcı araştırmalarımda bazılarında 3 PIN-4PIN ifadeleri kafamı karıştırdı. Hangisini almam gerektiği konusunda bilgisizim. Acaba bu konuda beni aydınlatabilecek veyahut halihazırda böyle bir splitter kullanan varsa bana yardımcı olabilir ise çok sevinirim. İyi akşamlar.

--Ekstra olarak satın aldığım fanlar ARGB olarak geçiyor anakartımda adressible RGB portu var fakat burası içinde mi bir çoklayıcı almam gerekiyor fanların RGB'leri yanmıyor. Nasıl aktif edebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle düzgün konuşun Okuduğumu da çok iyi anlıyorum. Madem her şeyi biliyorsunuz. Ne denir ki size. Çoklayıcının kontrol sağlayacağını zannediyorsunuz. Kontrol ettirmiyor iade edeceğim diyorsunuz. Bir de bilgiçlik taslıyorsunuz. Madem bu kadar hakimsiniz. Aida64 ekran görüntülerini kullanın. Ne dediğiniz belli değil.
Bilmiyorsunuz işte ya keşfedin bios'u ya birine yaptırın. Hala silent yaptım bilmem ne deyip okuduğunuzu anlamıyorsunuz diyorsunuz. Siz anladığınıza emin misiniz. Silent vs. değil şu sıcaklık ayarında şu devirde çalıştır gibi custom bölümleri var. Çizelgesi var.
Yardımetmeye de gelmiyor
desteğe bu kadar kapalısını da görmedim.
Cahille uğraşılmaz kardeşim boşver gitsin iade etsin.

Bak neden uzatmışssınki kibarca teşekkür etmişim. Halen laf aranıyorsun. Yani konuya ilk verdiğin cevaptan zaten neyin ne olduğu anlaşılıyor o yüzden çok takılmadım yazdıklarına.
tekrar okudum gülme geldi çoklayıcı almalısın yazıyor :DDD TEŞEKKKKÜRRLERR

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı