Kasa fanları değiştirilmeli mi?

PsikopatKoala

Centipat
Daha fazla  
RAM
64
Ekran kartı
3060
Anakart
B660M DS3H
İşlemci
İ5 13400F
XPG valor Air Rainbow bir kasa kullanıyorum. Bu kasada içinde gelen dahili fanlar var. Elimde Frisby FC9280G kasamın fanları da var, bu Frisby fanlar daha kaliteli geliyor o fanları eski kasamdan söküp yeniye taksam daha iyi olur mu?
Not: XPG kasamdaki fanların üstünde sadece DC-fan yazıyor.

Frisby kasamdaki fanlar:
Frisby FCL-F1276C double Slim.
Rıng 5 renk 120mm kasa fanı.
Elimde 6 adet var bu fanlardan.

Görselde yukarıda gözüken 1 fan dediğim fan demek istediğim tüm kasa fanlarını o fanlara çevirmek.

IMG_1629.jpeg
AB44785C-05DA-417E-B427-EB02BC386C1D.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Hava akışı açısından değerlendirme yapamayacağım çünkü iki fan hakkında da bilgi sahibi değilim ama görsel açıdan ring rgb fan daha iyi olabilir.

Bu kasada içinde gelen dahili fanlar var.
Bu konuda yorum yapamam, marka/model belli değil.
Frisby kasamdaki fanlar:
Frisby FCL-F1276C double Slim.
Ancak bu fanların soğutma performansı o kadar da iyi değil. Özelliklerine baktığımda 45 CFM imiş. 60-65 CFM ve üzeri fan kullanmak soğutma performansı açısından ideal.

O yüzden öncelikle yeni bir kasa fanı takımı almanı, bu fanların da en az 60-65 CFM olmasını tavsiye ederim.

...bu Frisby fanlar daha kaliteli geliyor o fanları eski kasamdan söküp yeniye taksam daha iyi olur mu?
Ama yeni fanlar almayacaksan, muhtemelen o marka/modeli belli olmayan fanların yerine bu Frisby markalı fanları kullanmak daha iyi olacaktır.

Yeni fan almayı düşünürsen de şiddetle tavsiye ederim: Thermalright TL-C12C-S ARGB Kasa Fanı Siyah Üçlü Paket
Yeni fan alacak bütçen yok maalesef anakartımın ses kartı cızırtı yaptırıyor o yüzden ses kartı alacağım ugreen. Fana bütçe kalmıyor.

Hava akışı açısından değerlendirme yapamayacağım çünkü iki fan hakkında da bilgi sahibi değilim ama görsel açıdan ring rgb fan daha iyi olabilir.
Hocam şuan üstündekiler çok yavaş dönüyor ve kalitesizliği belli bir markası yok sadece DC-FAN 12 yazıyor arkasında.

Bu konuda yorum yapamam, marka/model belli değil.

Ancak bu fanların soğutma performansı o kadar da iyi değil. Özelliklerine baktığımda 45 CFM imiş. 60-65 CFM ve üzeri fan kullanmak soğutma performansı açısından ideal.

O yüzden öncelikle yeni bir kasa fanı takımı almanı, bu fanların da en az 60-65 CFM olmasını tavsiye ederim.

Ama yeni fanlar almayacaksan, muhtemelen o marka/modeli belli olmayan fanların yerine bu Frisby markalı fanları kullanmak daha iyi olacaktır.
Ekran kartım çok muzdarip olduğum bir şekilde ısınıyor acaba kasamın düzgün hava alamamasından ve üstüne bu kalitesiz fanların takılı olmasından kaynaklı olabilir mi ?
3060 Eagle 85-87 derece
Sistemi ankarada kullanıyorum

Son düzenleme:
Ekran kartım çok muzdarip olduğum bir şekilde ısınıyor acaba kasamın düzgün hava alamamasından ve üstüne bu kalitesiz fanların takılı olmasından kaynaklı olabilir mi ?
3060 Eagle 85-87 derece.
Sistemi Ankara'da kullanıyorum.
Hem ekran kartının soğutma performansı hem de kasanın hava akışı etkili. Yani bunu bir bütün olarak düşünmek lazım. Ekran kartının soğutması çok iyi olsa bile kasanın hava akışı iyi olmadığı bir senaryoda yine sorun yaşarsın veya tam tersi durumda da.

O yüzden kasanın hava akışını iyileştirdiğinde ekran kartının sıcaklıkları da düşecektir illaki.

Yeni fan almayı düşünürsen de şiddetle tavsiye ederim: Thermalright TL-C12C-S ARGB Kasa Fanı Siyah Üçlü Paket
Arkadaşın önerdiği fanları ben de kullanıyorum. Gayet güzel fanlar, ben de tavsiye ederim.

Yeni konular

Geri
Yukarı