Kasa fanları hız kontrolü nasıl oluyor?

Horseman

Megapat
Daha fazla  
Meslek
web dizayn - modcu
Merhabalar...

Daha önce yeni nesil ne anakartım ne de kasam oldu o yüzden sorular biraz komik gelebilir

Cougar Gemini S Iron-G RGB model kasayı beğendim ama uzaktan kumandası yok. Fan hız kontrolü de yapmak istiyorum artırıp azaltmak gibi.
Gigabyte B450M S2H anakart ile veya bir başka model B450M anakart ile BIOS'dan tüm fanların hızları ayarlanabiliyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:

MSI Afterburner'i indir oradan fan hızını ayarliyabikirsin dostum!

BIOS'dan tüm fanların hızı ayarlanıyor evet. Ama genellikle giriş ve orta segment kasaların fanları Molex güç bağlantısına sahip oluyor. Direkt güç kaynağına bağlanıyor. Eğer sizinki de öyle ise kontrol edemzsiniz. Ama anakarta 4pin ile bağlanıyorsa kontrol edebilirsiniz(3 pin olup DC'de olabilir.).

Kasa fanlarını anakart üstündeki fan portlarina taktıktan sonra PWM ya da DC olarak kontrol edebilirsin.

Yalnız o anakartta tek fan yuvası var, fan çoklayıcıya ihtiyaç duyacaksın gibi.

kasada 3 önde 1 arkada fan var şimdi bunların sadece 1 tanesi mi çalışacak öndeki 3 iptal yani ?

Kasa fanlarının bağlantı ucu nasıl?

Sistemi daha almadım o yüzden bilgi almak istiyorum hata yapmamak için..
Yani bu işler standart değil mi ? her kasa veya her anakartta değişiyor mu ? uzaktan kumandalı kasalarda fan hızları ayarlanıyor iyi güzelde kumanda yoksa ne yapacağız

Dediğiniz bağlantı şeklini araştırıyorum görsel bulursam atacağım..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…