Kasa fanları hız kontrolü nasıl oluyor?

Horseman

Megapat
Daha fazla  
Meslek
web dizayn - modcu
Merhabalar...

Daha önce yeni nesil ne anakartım ne de kasam oldu o yüzden sorular biraz komik gelebilir :)

Cougar Gemini S Iron-G RGB model kasayı beğendim ama uzaktan kumandası yok. Fan hız kontrolü de yapmak istiyorum artırıp azaltmak gibi.
Gigabyte B450M S2H anakart ile veya bir başka model B450M anakart ile BIOS'dan tüm fanların hızları ayarlanabiliyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Molex ise direkt PSU'ya bağlarsın.

Eğer üç pinli DC ya da 4 pinli PWM fan ise o anakarta çoklayıcı ile bağlaman lazım.

Ayrıca iyi araştır, belki kasa ile fan kontrolü geliyordur belki.

1_1.png

1_2.png

Bu şekildeymiş

4 Farklı fan girişi vardır.
1- 4 pin PWM fan girişi. Anakarta bağlanır. Kontrol edilebilir.
2- Molex. PSU'ya bağlanır. Kontrol edilemez.
3- 3 pin. Anakarta takılıyor. Bu da 2'ye ayrılıyor. DC ve kontrol edilemeyen olarak.

Anakartınız hem 4 pin PWM, hem de 3 pin DC'yi destekliyor. Sizin kasanız hakkında videolara bakıp içinden çıkan fanların hangi türde olduğunu bulmanız lazım.

Bu sizin anakartınızın üstündeki girişler.

Ben kasanın üstündeki fanların bağlantı kablolarını sormuştum.
her şeyin detaylı incelenmesi var kasaların yok bir türlü bulamadım PC toplama işini sadece Technopat yapıyor.. Yardımcı olduğunuz için teşekkürler.

4 Farklı fan girişi vardır.
1- 4 pin PWM fan girişi. Anakarta bağlanır. Kontrol edilebilir.
2- Molex. PSU'ya bağlanır. Kontrol edilemez.
3- 3 pin. Anakarta takılıyor. Bu da 2'ye ayrılıyor. DC ve kontrol edilemeyen olarak.

Anakartınız hem 4 pin PWM, hem de 3 pin DC'yi destekliyor. Sizin kasanız hakkında videolara bakıp içinden çıkan fanların hangi türde olduğunu bulmanız lazım.

bir çok video ya baktım detaylı gösterim bulamadım.. peki şöyle bir şey olamaz mı kasayı yapan firma, mühendis bağlanacak fanların çalışması için standart şekilde bu işi doğru yapması gerekmiyor mu ? yani 4 pini şeklinde ?

Her şeyin detaylı incelenmesi var kasaların yok bir türlü bulamadım PC toplama işini sadece Technopat yapıyor. Yardımcı olduğunuz için teşekkürler.

Birçok video ya baktım detaylı gösterim bulamadım. Peki şöyle bir şey olamaz mı kasayı yapan firma, mühendis bağlanacak fanların çalışması için standart şekilde bu işi doğru yapması gerekmiyor mu? Yani 4 pini şeklinde?

Hayır istediği şekilde yapabilir. Standart belirleyemezsiniz maalesef. Siz alacağınız kasanın linkini atar mısınız? Piyasada aynı isime sahip 2 farklı kasa buldum. Bir de ben bakayım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı