Kasa fanlarını anakarta bağlama

Hakomen

Hectopat
Benim Xigmatek Astro bir kasam var. İçinde 4 adet RGB fan var. Bu fanlar fan kontrolcüsüne bağlı. Fakat fan kontrolcüsü anakarta değil güç kaynağına bağlı. Baktığım zaman 4 adet yapışık kablo (kontrolcünün güç kablosu) ayrılıyor birbirinden ve Molex kablosu üzerinden güç kaynağına bağlanıyor. Bunu anakarta bağlamak istiyorum. Anakartta SYS_FAN var. 4 tane iğnesi var. Nasıl yaparım? Fanlar kafamı ağrıtıyor. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
4 pin fan bağlantı şeması söyle;

1- Siyah (GND)
2- Kırmızı (+12)
3- Sarı veya Beyaz (RPM Sinyal)
4- Mavi (Fan Kontrol)

Bendede PSU'dan alıyordu gücünü. Soketini anakartaki sysfan yuvasına uyumlu olacak şekilde değiştirdim. 2 pinli bir şekilde çalışmakta. Dikkat etmen gereken tek şey; eksi uç dış tarafta olacak. Artı olan uç ise onun yanındaki olması gerekiyor. Tam tersi bir şekilde bağlantı yaparsan fan çalışmayacaktır.

Gavin
4 pin fan bağlantı şeması söyle;

1- Siyah (GND)
2- Kırmızı (+12)
3- Sarı veya Beyaz (RPM Sinyal)
4- Mavi (Fan Kontrol)

Bendede PSU'dan alıyordu gücünü. Soketini anakartaki sysfan yuvasına uyumlu olacak şekilde değiştirdim. 2 pinli bir şekilde çalışmakta. Dikkat etmen gereken tek şey; eksi uç dış tarafta olacak. Artı olan uç ise onun yanındaki olması gerekiyor. Tam tersi bir şekilde bağlantı yaparsan fan çalışmayacaktır.
Valla fan kontrolcüsünün güç kablosu molex tarzında direk molexe takılı. 4 pin değil. Ne yapacağım? Anlamadım eksi felan

Niçin anakarta bağlamak istiyorsun? Zaten kontrol yapabiliyormuşsun. Mesela benim fanın kablosu ucu ucuna yetişiyordu. Kablo gergin durmasın diye anakarta bağladım.

Niçin anakarta bağlamak istiyorsun? Zaten kontrol yapabiliyormuşsun. Mesela benim fanın kablosu ucu ucuna yetişiyordu. Kablo gergin durmasın diye anakarta bağladım.
Herşey kontrol ediliyor fakat fan hızı kontrol edilemiyor. Kumandanın üzerinde fan diye bir tuş var. Çalışmıyor anakarta bağlı değil diye. Birde her zaman 100% sürat dönmesinib istemiyorum.

Kontrolcüden RGB renkleri ayarlayabiliyorsun fakat fan devir hızı ayarlanmıyor yazdıklarına göre. Kontrolcüyü anakarta bağlayamazsın fakat fanları bağlayabilirsin. Fanlardan 2 adet birbirine yapışık 4'lü kablo olması gerekir. Birisi fanın diğeri RGB ledlerin kablosu. Eğer fan kablosu anakart fan bağlantı soketine uyumluysa oraya takabilirsin. Ledler kontrolcü üzerinden kontrol edilirken, fanlar da anakart üzerindeki sysfan pinlerine bağlanarak kontrol yapılabilir. Sonra bios üzerinden sıcaklığa göre artıp azalacak şekilde sysfan devirlerinin ayarlanması gerekiyor.

Kontrolcüden RGB renkleri ayarlayabiliyorsun fakat fan devir hızı ayarlanmıyor yazdıklarına göre. Kontrolcüyü anakarta bağlayamazsın fakat fanları bağlayabilirsin. Fanlardan 2 adet birbirine yapışık 4'lü kablo olması gerekir. Birisi fanın diğeri RGB ledlerin kablosu. Eğer fan kablosu anakart fan bağlantı soketine uyumluysa oraya takabilirsin. Ledler kontrolcü üzerinden kontrol edilirken, fanlar da anakart üzerindeki sysfan pinlerine bağlanarak kontrol yapılabilir. Sonra bios üzerinden sıcaklığa göre artıp azalacak şekilde sysfan devirlerinin ayarlanması gerekiyor.
4 adet fan. Kontrolcüye bağlı. Bunların güç kablosu güç kaynağına bağlı. O yüzden full devir dönüyorlar. Ben anakarta bağlamak istiyorum. Senin dediğine göre 1 fanı anakarta bağlayabilirim. Bende 4 adet adreslenebilir RGB fan var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı