Kasa Fanlarını Nereye Bağlamalıyım?

Makaleler
1
Daha fazla  
Anakartımda 1 tane SYS_FAN girişi var sadece ve 4 pin çıkışı var. Egzoz fan olarak kullanacağım fan 3 pin bağlantılı. Diğer öndeki fanı nereye bağlamalıyım ? Ayrıca 4 pin çıkışlı SYS_FAN'a 3 pinli fanı takabilir miyim, sorun olur mu ?

Kasa: Phanteks P350X

Anakart: MSI B350M Pro VD Plus

Son düzenleyen: Moderatör:
Görür fakat gücü PSU'dan değil anakarttan alacak fanlar. İki fana tek SYS_FAN portundan güç vermek ne kadar sağlıklı olur bilmem. Ancak yinede idareten işini görecektir.

Görür fakat gücü PSU'dan değil anakarttan alacak fanlar. İki fana tek SYS_FAN portundan güç vermek ne kadar sağlıklı olur bilmem. Ancak yinede idareten işini görecektir.
Hocam çok sıktım sizi ama Akasa Flexa P5'te çıkışlar 2 iğne bir boşluk ve bir iğne olarak gözüküyor resimlerde.

AMD anakartla falan alakası yok. Mesela benim anakartım Asus B350M-K'da CPU Fan portu hariç 1 tane kasa fanı portu var, aynı şekilde Intel işlemciler için olan Asus B360M-K'da da CPU Fan portu hariç 1 tane kasa fanı portu var. Giriş seviyesinden kastım, her yerinden kısılmış mATX anakartlar.
Hocam çok sıktım sizi ama Akasa Flexa P5'te çıkışlar 2 iğne bir boşluk ve bir iğne olarak gözüküyor resimlerde.
Evet o şekilde, kendim bizzat test ettim 3 pinli fan taktığımda sorunsuz çalıştı ama kontrol edemedim.

AMD anakartla falan alakası yok. Mesela benim anakartım Asus B350M-K'da CPU Fan portu hariç 1 tane kasa fanı portu var, aynı şekilde Intel işlemciler için olan Asus B360M-K'da da CPU Fan portu hariç 1 tane kasa fanı portu var. Giriş seviyesinden kastım, her yerinden kısılmış mATX anakartlar.

Evet o şekilde, kendim bizzat test ettim 3 pinli fan taktığımda sorunsuz çalıştı ama kontrol edemedim.
Arada boşluk varsa 3 pinli fan nasıl girecek onu anlamadım ben. Size de onu söylemeye çalıştım.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı