Kasa, PSU ve sıvı soğutucu tavsiyesi

Jehremar

Hectopat
Katılım
17 Kasım 2018
Mesajlar
281
Herkese selamlar.

Sistem;
Ekran kartı - MSI RTX 3070 Ti Suprim X
İşlemci - Ryzen 7 5800X.
Anakart - MSI MPG B550 Carbon Wi-Fi
PSU - FSP 650W m+85 bronz.
Sıvı soğutucu - Cooler Master Masterliquid ML240l.
Kasa - Cooler Master MB511.

Şimdi ben bu sistemi bir türlü soğutamıyorum işlemci boştayken 50 derecenin altına inmiyor genelde 50-60 arasında gidip geliyor.
Voltajı düşürmeden önce BF5 oyununda 2K'da 92 dereceyi bile gördüm. Voltajı 1.100 çektim ama boştaki ısısına çözüm olmadı, oyunda ise en fazla 76 dereceyi gördü.
Ekran kartı ise oyundayken 70 - 80 derece arası.
Sıvı soğutucu değiştirsem mecbur yine ya 240 ya da en fazla 280 alabilirim çünkü üst tarafa takmak istiyorum.
360 alayım diyorum bu defa kasanın üst tarafı desteklemiyor, kasa ve sıvı soğutucu değiştirirken PSU da değiştireyim diyorum.
Bu üç ürün için ortalama 3000-5000 TL civarı bütçe ayırmayı düşünüyorum.
Eğer bu üç parça için öneri ve tavsiyeleriniz varsa çok sevinirim.

Yardımlarınızı bekler, şimdiden teşekkür ederim.
 
Soğutucu olarak Silverstone PF360 tavsiye edebilirim, i7 10700k ile kullanıyorum oyunlarda gayet başarılı(bf5 sıcaklık 50 derece civarı). Bütçe olarak da güzel.
Kasa olarak XPG Battlecruiser ve Corsair 5000D öneririm. (Ek bilgi: ben XPG kullanıyorum sıvı soğutma üste sığmadığı için öne aldım)
 
Şimdi ekran kartı normal boyutlardan biraz daha kalıplı ve uzun o yüzden 5000D tarzı bir kasa alman da fayda var ucu ucuna sıkış tepiş bir kasaya koymaktansa 5000D tercihiyle hava sirkülasyonu daha iyi olur. İlla 5000D olacak değil tabii Lian Li kasaları da öneririm.
 
Elindeki kasa ve soğutucu hiç fena değil, hariçten kasa ve soğutucu performansı harcadığın masrafa karşılık hüsran yaşatabilir. Bence idare edip sonra daha az TDP isteyen güncel işlemci ve gerekirse anakart değişikliğine gidebilirsin. PSU daha kaliteli zero RPM almadıkça onu da değiştirmeni gerektirecek bir durum yok.
 
Elindeki kasa ve soğutucu hiç fena değil, hariçten kasa ve soğutucu performansı harcadığın masrafa karşılık hüsran yaşatabilir. Bence idare edip sonra daha az TDP isteyen güncel işlemci ve gerekirse anakart değişikliğine gidebilirsin. PSU daha kaliteli Zero RPM almadıkça onu da değiştirmeni gerektirecek bir durum yok.

Kasa güzel fakat kartın boyutları kasa ucu ucuna yetiyor hocam. 410 yazıyor VGA uzunluğu fakat ön panel fanları girince işin içine biraz daralıyor kart için alan.
 
Sıvı soğutucu olarak bunu sipariş ettim.


Kasa olarak bunların arasında kaldım.Başka öneri tavsileriniz varsa bakmak isterim.





Psu için bunlara bakıyorum.




 
Son düzenleme:
Sıvı soğutucu olarak bunu sipariş ettim.


Kasa olarak bunların arasında kaldım. Başka öneri tavsileriniz varsa bakmak isterim.





PSU için bunlara bakıyorum.





Sıvı soğutucu hayırlı olsun hocam.

PSU Seasonic tercih etmeni tavsiye ederim sağlam PSU.

Kasa ya gelince de Phanteks P500A modelini tercih et sebebi ise ön panelin mesh olması hava sirkülasyonu yönünden daha iyi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı