Bilgisayarımı bilgisayarcı topladı. Restart düğmesi çalışmıyordu. Ben de kasayı açıp restart kablosunun boşta olduğunu gördüm ve restart kablosunun takılacağı yeri buldum. +- bölümleri var. Ama kablonun üstünde sadece S G yazıyor. Bunların anlamı ne ve ters taksam PC patlar mı? (Bu konuda gerçekten paranoyak oldum. Yanlışlıkla bir bilgisayarı havaya uçurmuştum.)
Reset tuşunu ters takarsan PC patlamaz ama bu kabloları takarken, kablonun üzerinde yazı yazan tarafın dışa gelmesi gerek. Yazı yazmayan taraf içe bakacak şekilde olmalı.
Mesela noktaları pinler gibi düşün. Köşeli parantezler de takılmış kablolar. Yazı yazan taraf, okların yönüne bakmalı. her ikisinde de dışa doğur, içe değil:
Restart butonu ya da reset butonu genellikle iki kontağı kapatan basit bir butondur. +/- olarak polarize veya kutuplanma gerektirmez. Ancak bazı özel uygulamalı elektronik kumanda ile yapılan buton türlerinde polarite önemlidir.
Emin olmak için kablo uçlarına bir ohmmetre bağlamalı ve butona bastığınızda sıfır ohm olarak değer görmelisiniz. Eğer butona bastığınızda sıfır ohm değeri görüyorsanız buton pasif elemandır ve +/- polarite ile ilgisi yoktur.