Kasa sarsıntısı sonucu PC çökmesi

MertSerdar

Decapat
Katılım
24 Temmuz 2020
Mesajlar
79
Çözümler
1
Dün PC masası bayağı bir sallandı abimin çarpması sonucu ve ondan sonra klavye, mouse her şey gitti, ekran dondu. Geri taktığımda da kullanılmıyordu. Mouse tıklamalarını, klavye tuşlarını algılamıyordu. Hiçbir şey yapamıyordum. Ben de mecbur reset attım ve yeniden başladığında bir sorun yoktu. Bunun kalıcı bir hasarı olur mu ya da ileride PC'de bir sorun olur mu? Şu an hala düzgün çalışıyor ama ileride bir sorun olmasından korkuyorum. Ayrıca güç kaynağından değişik sesler geldi reset atana kadar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Valla bence pek alakası yok
Bilgisayar yere düştüğünde doğal olarak içerideki bileşenler de bundan etkilenecektir. Yani kasa düşünce veya sarsılınca ana kart bundan etkilenir. Ana kart üzerindeki bileşenler, özellikle RAM veya sabit diskler, bundan nasibini fazlasıyla alır. Benim başıma bu durum geldiğinde ve bilgisayarı açtığımda RAM'lerden bir tanesinin modülden çıkmak üzer olduğunu gördüm ancak şansıma HDD'de böyle bir şey söz konusu değildi.
Şimdi sana şunu soracağım, sence neyle alakası olabilir? :D
 
Doğru söylüyorsunuz özür dilerim. Fakat ben sabah açıp baktım herhangi bir modül çıkmamıştı. Hatta kablosu hafif çıkmamış bile hala tam takılı Hard Disk'in. Ram'ler de aynı şekilde. Hiçbir şey yerinden oynamamış bile.
 

Geri
Yukarı