Kasa temizliği hakkında merak edilenler

Wazelyn

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar, kasa temizliği bu zamana kadar her 6 ayda bir bilgisayarcılara yaptırdığım bir işlemdi. Bugün anlık kararla güçlü bir hava kompresörü aldım ve ben bu işi yapabilirim dedim ama görünen o ki bazı ince detayları var. Hava kompresörünü çok yakın tutma, fanların dönmemesine dikkat et gibi birçok uyarı gördüm. Hangisine gerçekten dikkat etmek gerek falan bilemiyorum. Aranızda bu işlemi rutin haline getirmiş, süreç hakkında bilgi verebilecek varsa çok iyi olur.

Fanların dönmemesi için hava üflerken bir kalem ya da çubuk marifetiyle fanı sabitle. Çok da yakından uzun süreli üfleme. Hem elektronik parçaya zarar verebilir hem de elindeki hava üfleme makinesi zarar görebilir.

Arkadaşlar, kasa temizliği bu zamana kadar her 6 ayda bir bilgisayarcılara yaptırdığım bir işlemdi. Bugün anlık kararla güçlü bir hava kompresörü aldım ve ben bu işi yapabilirim dedim ama görünen o ki bazı ince detayları var. Hava kompresörünü çok yakın tutma, fanların dönmemesine dikkat et gibi birçok uyarı gördüm. Hangisine gerçekten dikkat etmek gerek falan bilemiyorum. Aranızda bu işlemi rutin haline getirmiş, süreç hakkında bilgi verebilecek varsa çok iyi olur.

Havayı çok yakın tutma "fiyuuuuuuv" diye bir şey fırlar üzülürsün 😀.
Tabancaya yarım bas çok ta yakından tutma. Anakarttan ekran kartından bir şey firlayabilir.
Fanları hızlı döndürme bir de yeter gerisinden zarar gelmez.

Havayı çok yakın tutma "fiyuuuuuuv" diye bir şey fırlar üzülürsün 😀.
Tabancaya yarım bas çok ta yakından tutma. Anakarttan ekran kartından bir şey firlayabilir.
Fanları hızlı döndürme bir de yeter gerisinden zarar gelmez.
Aman hocam o fiyuv sesini duyarsam biterim. Kazasız belasız 2-3 kere yapsam devamı çorap söküğü gibi gelir inşallah. Teşekkürler yorumlarınız için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı