Kasa temizliği performans iyileştirir mi?

İşletim sistemi
Windows 11

Whipman

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Radeon RX 9070 XT, Ryzen 7 9700X Eight Core Processor, Kingston NW2 500GB M2 SDD. 360MM PHANTOM SPİRİT SUPER COOLİNG SOĞUTMA
Meslek
Kırbaççı
RAM
corsair vengeance lps 2x8 gb 3000 mhz (XMP açık değil)
SSD veya HDD modeli
240 GB sandisk ssd plus ve 932 GB HDD
Ekran kartı
Radeon RX 5600 xt
Anakart
msı b450m a pro max
İşlemci
Ryzen 3 3100
Sistemim ilk kullanımda oyunlarda iyi performans verirken Valorant 300-200 FPS alırken şimdi 150-100 FPS alıyorum CS Fortnite gibi oyunlarda da durum aynı acaba bunun performans düşüşü nereden kaynaklanmiş olabilir. Bu ara kasanın içinde toz uçusuyor.

E hocam ölmüştür onun içi dikkatli açın örümcek falan vardır. Hele ki mesh kasa ise hamam böceği dahi olabilir. Bende ayda bir temizliyorum minnak canavarı.

E hocam ölmüştür onun içi dikkatli açın örümcek falan vardır. Hele ki mesh kasa ise hamam böceği(!) dahi olabilir. Bende ayda bir temizliyorum minnak canavarı.

Kasayı 7 ay önce temizledim öyle bir şey çıkmıyor ama dalga geçmeniz bile komik diyeceğim bir şey yok eyvallah.

Afterburnerden sıcaklıkları gözlemleyin. Yüksekse sorun temizlik ve termal kaynaklıdır.

E hocam ölmüştür onun içi dikkatli açın örümcek falan vardır. Hele ki mesh kasa ise hamam böceği(!) dahi olabilir. Bende ayda bir temizliyorum minnak canavarı.
Ayda bir hava tutarak genel temizlik yapılabilir çok tozlu bir ortamda kullanılıyorsa. Ama termal değiştiriliyorsa boşa masraf ediliyor.

Son düzenleme:
Afterburner'den sıcaklıkları gözlemleyin. Yüksekse sorun temizlik ve termal kaynaklıdır.

Ayda bir hava tutarak genel temizlik yapılabilir çok tozlu bir ortamda kullanılıyorsa. Ama termal değiştiriliyorsa boşa masraf ediliyor.

Termal yılda 1 defa, benim fan filtrelerim aşırı toz tutuyor onu ayda 1, içini de belki 2 3 ayda bir temizliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı