Kasa ve anakart RGB uyumu

425549

Decapat
Katılım
8 Şubat 2021
Mesajlar
742
Merhabalar, thermatake versa II model bir kasam ve ASUS B85M-G model bir anakartım var. Kasama RGB fan takmaya karar verdim. Ön tarafı bilmiyorum, üst tarafa 2, kapağa 1 fan takılabiliyor. 6'lı bir fan seti ve kotrolcü buldum. Benim size sormak istediğim, kasamın ön tarafına fan takılabiliyor mu? HDD bölümü ön tarafta. Kasanın iç fotoğrafını aşağıya bırakıyorum.

1614539379095.png


2. sorum ise; bu anakart RGB uyumlu mu? Sanırım pin olayı varmış. RGB fanları direk pinlere mi yoksa PSU'ya mı bağlamalıyım? Bilmediğim için tamamen fan takmayı anlatırsanız sevinirim.

RGB fan setinin linkini aşağıya bırakıyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartta RGB slotu varsa kontrol edebilirsin yani senkronize olarak ankartla çlaışır ama PSU'ya bağlarsan olmaz kontrolcü üzerinden anakartta nbağımsız olarak kullanabilirsin.
 
Bu gözüken yerlere fan takabilirsiniz. Fan kontrolcüsünü de Molex'den bağlayıp kumandası üzerinden LED'lerini kontrol edebilirsiniz.
 

Dosya Ekleri

  • thermaltake-versa-ii-atx-pc-case-730px-v2.jpg
    thermaltake-versa-ii-atx-pc-case-730px-v2.jpg
    39,9 KB · Görüntüleme: 45
Hocam, anakartta RGB desteği görmedim. Bu neslilde zaten çok zor. Kasaya 2 ön, 1 egzoz, tepeye de zannedersem 2 adet fan takabilirsiniz. RGB kontrolü gelen cihazla olur. Hava akışı güzel bir kasa. Faydası olur.
 
Cevap veren herkese teşekkürler. İyi akşamlar.
Peki fanlara ve kontrolcüye nasıl güç vereceğim? fanları çalıştırmaya yetmez zaten konrolcü.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı