Kasa ve parçalar nasıl temizlenir?

destinyy

Centipat
Katılım
7 Mart 2021
Mesajlar
232
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, kasamı uzun süredir kullanıyorum ve işlemci soğutucusunun ekran kartının fanları ve kasa fanlarında bayağı bir toz ve tabaka oluştu ve dönerken biraz ses çıkarabiliryor. Eğer yapamazsam bizim bilgisayarcıya götürüp temizletmek istiyorum. Ne kadar tutar? Şimdi kasamın fotolarını ve temizlemek istediğim yerleri göstericem.
 

Dosya Ekleri

  • 209B2681-E6B1-4771-B1E5-4E33560C610D.jpeg
    209B2681-E6B1-4771-B1E5-4E33560C610D.jpeg
    285,4 KB · Görüntüleme: 79
  • A5253692-BD93-442F-89E3-5F9CF61456E9.jpeg
    A5253692-BD93-442F-89E3-5F9CF61456E9.jpeg
    200,3 KB · Görüntüleme: 80
  • F8FB934C-0497-480E-BE95-F0A855FE756B.jpeg
    F8FB934C-0497-480E-BE95-F0A855FE756B.jpeg
    113 KB · Görüntüleme: 77
Saç kurutma makinesini alıyorsun soğuk ayara getiriyorsun sonra da kasanın içine fanları elinle sabit biçimde tutarak içeriye tutuyorsun. Bu esnada ağzına bir tane toz maskesi tak ve ıslak olsun çünkü kasadan çıkan tozlar ciğerlerine gitmemeli, maskeyi ıslatma sebebi de tozların maskeye yapışmasını sağlamak. Son olarak da büyük tozları bir peçete yardımı ile narince alabilirsin, elinin ulaşmadığı yerler için de kulak çubuğu kullanabilirsin.
 
Ekran karti için boya fircasi ile temizleyebilirsin cunku icindeki tozlar sert kalıyor kasanin icini nemli bez ile silebilirsin tamamen kuruyunca calistirirsin bilgisayari, fanlari temizlerken fanlar oynamasin.
 
Merhaba, kasamı uzun süredir kullanıyorum ve işlemci soğutucusunun ekran kartının fanları ve kasa fanlarında bayağı bir toz ve tabaka oluştu ve dönerken biraz ses çıkarabiliryor. Eğer yapamazsam bizim bilgisayarcıya götürüp temizletmek istiyorum. Ne kadar tutar? Şimdi kasamın fotolarını ve temizlemek istediğim yerleri göstericem.
Bilgisayarını kendin temizle Ram çalınabilir dikkatlice parçaları çıkar ve ıslak olmayan bir bez ile silebilirsin yeni bir işlemci macunu alabilirsin bütün elektrik gelebilecek kabloları çıkar önlemlerini al parçaları bir tornavida yardımı ile çıkar geri takamam diyorsan video kaydına al temizledikten sonra aldığın video kaydı sayesinde geri birleştir PSU içini açma sonra sistem hakkı rahmetine kavuşur
 
Çok feci gözüküyorlar hocam, bende size evde kendi imkanlarınızla temizlemenizi öneririm. İnce ve yumuşak fırçalar ile büyük tozlardan kurtulabilirsiniz. Youtube üzerinden videolar izleyerek destek alabilirsiniz. Şahsen ben bilgisayarcıya götürme taraftarı hiçbir zaman olmadım. Çünkü her seferinde ya bir parçam eksildi ya da kasada bir vuruk, ezik ile karşılaştım.

Ayrıca saç kurutma makinası ile hava tutarsanız prizden çıkarın ve fanları mümkün mertebe sabit tutun. Bir şey olmaz ama her ihtimali göze alalım. Ayrıca %99.9 izopropil alkol ile bilgisayarın her parçasını hafif nemli olacak şekilde silebilirsiniz bile. Biraz bekletin, zaten alkol uçacaktır ve tertemiz olacaklardır. PC temizlemek ilk defa yapacaksanız biraz korkunç olabilir ama bu daha sonra size zevk veren bir iş bile olabilir. Sadece dikkatli ve nazik davranın gerisinden korkmayın.
 
Yağsız kontakt sprey ile gönül rahatlığıyla temizleyip kurumaya bırakabilirsiniz.
 
Çok feci gözüküyorlar hocam, bende size evde kendi imkanlarınızla temizlemenizi öneririm. İnce ve yumuşak fırçalar ile büyük tozlardan kurtulabilirsiniz. YouTube üzerinden videolar izleyerek destek alabilirsiniz. Şahsen ben bilgisayarcıya götürme taraftarı hiçbir zaman olmadım. Çünkü her seferinde ya bir parçam eksildi ya da kasada bir vuruk, ezik ile karşılaştım.

Ayrıca saç kurutma makinesı ile hava tutarsanız prizden çıkarın ve fanları mümkün mertebe sabit tutun. Bir şey olmaz ama her ihtimali göze alalım. Ayrıca %99.9 izopropil alkol ile bilgisayarın her parçasını hafif nemli olacak şekilde silebilirsiniz bile. Biraz bekletin, zaten alkol uçacaktır ve tertemiz olacaklardır. PC temizlemek ilk defa yapacaksanız biraz korkunç olabilir ama bu daha sonra size zevk veren bir iş bile olabilir. Sadece dikkatli ve nazik davranın gerisinden korkmayın.

Hocam çok güvenli bir PC ci hep ona veriyorum ve eksiksiz veriyor
 
Hocam çok güvenli bir PC ci hep ona veriyorum ve eksiksiz veriyor
Eğer güvendiğiniz bir insan ise verin hocam, her ihtimale karşı vermeden önce videoya alın. Her parçası gözükecek şekilde ve tarih saat söyleyin ve videoyu kaydedin. Fazla da bir ücret tutmaz diye düşünüyorum 50 lira falan alır herhalde.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı