Kasada fan dizilimi nasıl olmalı?

ANIL REİSOĞLU

Hectopat
Arkadaşlar merhaba ilk kez sıvı soğutmaya geçeceğim ve bilginize ihtiyacım var. Kasanın üst kısmına 2 tane egzoz fan olacak şekilde iki fan takacağım fakat ön tarafa sıvı soğutma takacağım anlamadığım kısım sıvı soğutma fanlarla geliyor bunu takarken öndeki kasanın kendiliğinde olan RGB fanlar sökülüyor mu ve gerek yoksa aynı yonde mi takıyoruz? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ön tarafa sıvı soğutmayı takacaksanız kasanın önündeki dahili fanları çıkartmanız gerekecek. Öndeki fanlar içeriye hava üfleyecek şekilde montajlanmalı. Sizin fanlarınız ile sıvı soğutmadaki fanlar arasında basınç farkı olabilir. Benim önerim soğutucu ile gelen fanı kullanmanız.

Benim size tavsiyem sıvı soğutucunuz 240 mm ise üst kısma takmanız ve sıvı soğutucuya ait fanları da radyatörü soğutacak şekilde takmanız olacaktır. Zira öndeki fanlar eğer 360 mm sıvı soğutma kullanılacak ve kasanız uygunsa öne takılmalıdır.

Dosya Ekleri

• Sıvı.jpg
    Sıvı.jpg
    66 KB · Görüntüleme: 73
  • b7f5431c0917e103b898ce69f2e2eda1.jpg
    b7f5431c0917e103b898ce69f2e2eda1.jpg
    92,8 KB · Görüntüleme: 70
Ön tarafa sıvı soğutmayı takacaksanız kasanın önündeki dahili fanları çıkartmanız gerekecek. Öndeki fanlar içeriye hava üfleyecek şekilde montajlanmalı. Sizin fanlarınız ile sıvı soğutmadaki fanlar arasında basınç farkı olabilir. Benim önerim soğutucu ile gelen fanı kullanmanız.

Hayır öğrenmek istediğim şuydu bilgilendirdiniz yani önde RGB fanlar olsa dahil sıvı soğutucu takmam için öndeki kasanın fanlarını sökmem gerekecek hem sıvı soğutucunun fanı hem de kasanın fanları olmaz kasam Cooler Master H500M

Hocam tepe fanlarının yerine monte edin. Daha uygun olur.

Ben olsam kasamın üst kısmında bu 120 mmlik fanları monteleyecek yer varsa sıvı soğutmaya push pull yapardım. Detaylı sizi aydınlatacak resim bulamadım fakat sizin radyatöre taktığınız fanların tam tersi istikametine fanları monte ediyorsunuz. Isı hatrı sayılır derecede düşüyor.

Merhaba ben kendi kasamdan örnekliyeyim 6 tane fan var. 1'i GPU 1'i işlemci fanı diğerleri sıvı soğutucu fan kullanıyorum şu ana kadar da sorun yaşamadım :)

Kasanızın fotosunu ayrıntılı şekilde yandan çekmeniz mümkün mü örnek model alayım kendime
Ben olsam kasamın üst kısmında bu 120 mmlik fanları monteleyecek yer varsa sıvı soğutmaya push pull yapardım. Detaylı sizi aydınlatacak resim bulamadım fakat sizin radyatöre taktığınız fanların tam tersi istikametine fanları monte ediyorsunuz. Isı hatrı sayılır derecede düşüyor.

H500M buna uygunmudur

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı