Kasa'da şase olduğu nasıl anlaşılır ve nasıl şase'si alınır ?

goodtofell

Kilopat
Katılım
6 Haziran 2013
Mesajlar
1.076
Arkadaşlar ilk olarak kasa'da şase olduğunu nasıl anlarım ? Mesala kasanın powersw kablosu var ben onu koparttım kabloları birbirine değdirerek çalıştırıyorum fakat kablo'nun tek ucunu kasa'nın altına değdirince bile kasa çalışıyor ? Ha birde şase varsa o şase nasıl alınır ? Şase'den kastım elektrik kaçağı.
 
Kimse bilgi sahibi değilse yazmaması normaldir. Şase gövdedeki eksi kutuptur, araçlarda da aynıdır. Eksi direk kasaya verilir. Bilgisayarda da aynı mı bilmiyorum ama sen kabloyu kasaya deydirince gerekli enerjiyi alıyordur, tabi artı olması gerekiyor onun ama demekki eksiymiş. KArışık bir durum, fazla kurcalama yakarsın PC'yi... Bunu yapmadaki amaç nedir?
 
Ya abi şimdi kasa'da şase varsa yeni kasa alacağım yoksa boşa almayım. Anakartta olabilir mi şase ? Pc'yi ilk aldığım gün taktım montaj ettim pc çalışmamışdı. Altına kağıt serdim tak diye çalıştı. Anakart şase yapmış olabilir mi ?
 
Kasa ile anakartın arasına fotoğraftaki parçaları taktın mı?

Dq6Dxi5.jpg
 
Anakartın arkasında kasaya temas eden yer varmıydı? Anakartın kasaya teması ile alakalı olmayabilir. Yanlış birşey yapmış olamaz mısın? Anakartın arkasına kağıt kyduktan sonra da doğru yapıp farketmemişsindir belki...
 
Şuan size bir sorun yaratıyor mu ? Durup dururken kasa kapanıyor mu ? Veya kasayı hareket ettirince kapanıyor mu ?
Cevap hayır ise sorun aramadan, kullanmaya devam edin. Ancak cevap evet ise

Sistemi en baştan sökün ve sadece temel parçaları takın ve kontrol edin. Olmadı farklı bir PSU ile deneyin.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı