Kasada vida çıkıntıları ve yuvası bulunamayan vidalar

Emre Gökgedik

Hectopat
Daha fazla  
Selam, hayatımda ilk kez bir dizüstü bilgisayarın(ASUS X556UR) kasasını açtım ve hard diski SSD ile değiştirdim. Fakat bu işlem sonrasında iş kasayı yeniden kapatmaya gelince fena afalladım. Çünkü hiçbir şekilde hangi vidanın hangi yuvaya ait olduğunu bilmiyordum, not etmemiştim. Sonuç olarak kasanın arkasından takmam gereken iki vidayı kartın yuvasına taktım, çoğu vidayı takmam gereken yerden farklı yerlere taktım. Görselde de görebileceğiniz üzere bunların iki tanesi gün yüzüne çıktı .

Sormak istediğim iki şey şunlar, ilki görünen o iki çıkıntıyı zımpara vb. yöntemlerle yok etmeye girişmek mantıklı mı? İkincisi, kasayı en baştan yine sökersem vidaların doğru yuvalarını bulmak için izleyebileceğim bir yöntem var mı? Çünkü bir vida ve bir vida yuvası boşta kaldı, o vidanın kalan son yuva için olmadığına eminim . Tabii, bu serüvenin bana video çekerek sökme işlemi yapmak gibi pek çok şey öğrettiğini de söylemeden geçmeyeyim.

Son olarak bu SSD'yi taktığımdan bu yana PC'nin fanı daha fazla çalışmaya başladı. Bu durum normal midir?

Son düzenleme:
YouTube üzerinden laptopun sökme/takma videolarını bulabilirsin. O şekilde senin için hem rehber olur hemde daha rahat olur. SSD'nin fanlarla pek alakası yok açıkçası. Fan montajında bir yanlışlık yapmış olma ihtimalin var mı ?

Çok aradım ama Asus dizüstü bilgisayar hard disk değişim adı altında çok kaliteli videolar bulamadım. Bulduklarım da vidaları nereden söktüğünüze dikkat edin vs. demedi, neyse öğrenmiş olduk.

Fanlar konusuna gelince, tek yaptığım iş arkayı söküp hard diski yuvasından çıkarıp SSD'yi takmaktı. Yani fanlara dokunmadım. Fakat harddiskte bad sectorler vardı, PC çok yavaş çalışıyordu önceden şimdi SSD'yle beraber dar boğaz olayı olmadığı için hızlandığını, bu yüzden fanların daha çok çalıştığını tahmin ediyorum.

Sakın zımpara yapma, dikkatli ısıtarak düzeltebilirsin.
Tamamdır, hiç girişmiyorum o zaman risk almaya değmez.

Vida yerlerinin uzerinde sayilar olur 4x6 gibi buradan hangisi kisa hangisi uzun vida anlarsin. Kasanin arkasindan mentese kismina uzun vidalar gelir genellikle. Klavye ve touchpad hizasına kisa. Bir kontrol et bence.
Artı biraz eksik kalsın usta adam vida arttirir

Perçin gibi duruyorlar. Belki de şekil olsun diye yapılmış bir şey.
Videodaki adımlar ile tekrar sökün ve kapatın. Elinizde vida kalmaması gerek.
Buna çok güldüm, çok iyimsersiniz fakat bunlar ben bu işlemleri yaptıktan sonra bunlar oluştu, tam olarak uzun vidaları taktığım hizadalar Attığınız videodan faydalanmıştım, teşekkürler.

Bunun gibi bir bilgi arıyordum teşekkürler, zaten son vida touchpad'e denk geldiği için korktum

Aynen vida lazım oluyor bazen

Bu arada vidalar iki boy falan da değil, kısa, orta, orta-uzun, uzun ve bunların kendi arasında kalın-ince ayrımı olanlar var.

Sanırım bu kadar cevap işimi görecektir, yardımcı olan herkese sonsuz teşekkürler.

Bu olay dünyada sadece ikimizin başına geldi galiba kardeşim bunla ilgili herşeyi araştırdım fakat bulamadım bende temizlemek için laptobun içini açtım yanlış vida takma sonucu bu çıkıntılar oldu 15K lik bir laptop babam henüz farketmedi ne yapacam bilmiyom üstünü bantlayıp sert cisimlerle son güç bastırdım olmadı TEK ÇARE laptobu ters çevirip 5-10cm uzaktan çakmakla o noktayı ısıtıp geri bastırmak ama çok riskli denemeye korkuyorum vida çıkıntısının altında hoparlör var ısıdan zarar görebilir LÜTFEN BAŞKA BİR ÇARESİNİ BİLEN YAZSIN

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…