Kasadaki kablonun yeri

Argemonia

Decapat
Arkadaşlar merhaba resimdeki kablo nedir nereye takılır bilgisi olan var mı? Diğer kablolar takıldı ama bunun yerini bulamadım işlevini de çözemedim. Kasa Sharkoon TG4, anakartım MSI b450. Yardımlarınızı ekliyorum. Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 20190327_221607.jpg
    39,2 KB · Görüntüleme: 695
  • 20190327_221624.jpg
    25,7 KB · Görüntüleme: 723
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
O kablo RGB kontrolcüden geliyor. Varsa anakart üzerindeki RGB portuna bağlamanız gerekir. "Reset SW" kablosunu kontrolcüye bağlamanıza gerek yok.

Anakartınızda RGB konektörü yoksa o kablo yerine "RESET SW" kablosunu aşağıdaki gibi bağlamanız gerekir. Ancak bu durumda "reset" tuşunu RGB renklerini değiştirmek için kullanacaksınız, bilgisayarı resetlemek için değil.

Sata güç bağlantısını yaptığınıza da emin olun.

Kaynak: https://tr.sharkoon.com/Download/Cases_and_Power/Midi_ATX/TG4/prem_TG4_en_02.pdf
Yahu nasıl bu kadar emin yazabildiniz bunu. Reset kablosu 2 pinli bir kablo ve üzerinde "Reset SW" ya da "RS" yazması gerekli.
Arkadaş o kablodan değil bu kablodan bahsetmiş:

O kablo da kontrolcüye bağlı.
Kasadaki RGB ledlerin kontrolunu saglayan kablo. Anakartinizda RGB portu var ise baglayabilirsiniz ancak.

Kasalarda bazen boşta kalan kablolar olabilir. Öncelikle o kablo nereden geliyor? Onu bilmemiz lazım bizim sonra net bir cevap verebiliriz.
Gösterdiğiniz kablo sanırım arkada bağlantısını yaptığınız PCB'nin güç kablosu elinizde Molex'ten o tip bir "Erkek" kablo dönüştürücüsü olması lazım. Ama kablonun nereye gittiğini yazarsanız daha net şekilde bilgi verebiliriz.
Tam anlayamadım ama molex güç kablosu galiba. Görüntüler biraz kalitesiz anlayamıyorum. Molex değil galiba.
Molex kablosu değil.

Ground-Data-Voltage

A-RGB yani 5V ile kullanılan gökkuşağı gibi renklendirilebilen RGB ledler yani adreslenebilir ledler için paralel bir pin. İkinci fotoğrafta iki uç birbiriyle aynı. Farklı tür desteklemek için çıkarılmış.

O kablo RGB kontrolcüden geliyor. Varsa anakart üzerindeki RGB portuna bağlamanız gerekir. "Reset SW" kablosunu kontrolcüye bağlamanıza gerek yok.

Anakartınızda RGB konektörü yoksa o kablo yerine "RESET SW" kablosunu aşağıdaki gibi bağlamanız gerekir. Ancak bu durumda "reset" tuşunu RGB renklerini değiştirmek için kullanacaksınız, bilgisayarı resetlemek için değil.

Sata güç bağlantısını yaptığınıza da emin olun.

Kaynak: https://tr.sharkoon.com/Download/Cases_and_Power/Midi_ATX/TG4/prem_TG4_en_02.pdf
Yahu nasıl bu kadar emin yazabildiniz bunu. Reset kablosu 2 pinli bir kablo ve üzerinde "Reset SW" ya da "RS" yazması gerekli.
Arkadaş o kablodan değil bu kablodan bahsetmiş:

O kablo da kontrolcüye bağlı.

Çözüm

Açıkcası gerekli portu göremedim anakart üzerinde. Gdv yazan için uyumlu girişler var ama hangisi o belli değil. Reset olan kabloda yerine takıldı ama reset tuşuna bastığımda renkler değişmedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…