Kasadaki kablonun yeri

Argemonia

Decapat
Arkadaşlar merhaba resimdeki kablo nedir nereye takılır bilgisi olan var mı? Diğer kablolar takıldı ama bunun yerini bulamadım işlevini de çözemedim. Kasa Sharkoon TG4, anakartım MSI b450. Yardımlarınızı ekliyorum. Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 20190327_221607.jpg
    39,2 KB · Görüntüleme: 695
  • 20190327_221624.jpg
    25,7 KB · Görüntüleme: 723
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
O kablo RGB kontrolcüden geliyor. Varsa anakart üzerindeki RGB portuna bağlamanız gerekir. "Reset SW" kablosunu kontrolcüye bağlamanıza gerek yok.

Anakartınızda RGB konektörü yoksa o kablo yerine "RESET SW" kablosunu aşağıdaki gibi bağlamanız gerekir. Ancak bu durumda "reset" tuşunu RGB renklerini değiştirmek için kullanacaksınız, bilgisayarı resetlemek için değil.

Sata güç bağlantısını yaptığınıza da emin olun.

Kaynak: https://tr.sharkoon.com/Download/Cases_and_Power/Midi_ATX/TG4/prem_TG4_en_02.pdf
Yahu nasıl bu kadar emin yazabildiniz bunu. Reset kablosu 2 pinli bir kablo ve üzerinde "Reset SW" ya da "RS" yazması gerekli.
Arkadaş o kablodan değil bu kablodan bahsetmiş:

O kablo da kontrolcüye bağlı.
Güç bağlantısını yaptınız değil mi? RGB haricinde her şey yolunda mı? Zannetmiyorum ama kontrolcünün en solunda ucu beyaz olan, kontrolcüyü anakarta bağlayacak olan kabloyu çıkarıp tekrar dener misiniz?

Bir de anakartınızın tam olarak modeli nedir onu da tam olarak belirtirseniz iyi olur. MSI'ın B450 bir sürü anakartı var.

Herşey yolunda sadece renk değiştirme olayı olmuyor yani o beyazdan gelen ucu anakarta takamadım çünkü yer yok. Msi b450 gaming plus olarak geçiyor. Dönüştürücü falan mı gerekli yoksa başka bir formülü var mı?

Anakartınızda RGB için gerekli port mevcut. JRBG1/2 diye belirtilmiş.

Kabloyu üzerindeki ok konektörün en solundaki beyaz pine gelecek şekilde bağlayın.

Reset kablosunu da anakarta normal bir şekilde bağlayabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…