Arkadaşlar merhaba, bu akşam kasamın içini temizlemek istiyorum fakat statik elektriği boşaltmam lazım rahatça temizlemek için. Bunu nasıl boşaltabilirim? Bir konuda kasaya bağlı kabloları çekip güç tuşuna 5-10 saniye basılı tutulmasını söylemişler.
Aynen dostum, kasayı prizden çek, sonra güç tuşuna 10-15 saniye basılı tut. İçeride kalan statik elektrik boşalır. Temizlikten önce bunu yapmak çok iyi olur, parçalara zarar gelmez. Kolay gelsin.
Aynen dostum, kasayı prizden çek, sonra güç tuşuna 10-15 saniye basılı tut. İçeride kalan statik elektrik boşalır. Temizlikten önce bunu yapmak çok iyi olur, parçalara zarar gelmez. Kolay gelsin.
Dostum, olay şu: Prizden çektikten sonra sistemde biriken elektriği güç tuşuna basarak boşaltıyorsun. Kapasitörlerde kalan enerji o tuşla deşarj oluyor. Anlaşılmayacak ne var, basıyorsun tuşa, içeride elektrik kalmıyor, temizlik de güvenli oluyor
Dostum, olay şu: Prizden çektikten sonra sistemde biriken elektriği güç tuşuna basarak boşaltıyorsun. Kapasitörlerde kalan enerji o tuşla deşarj oluyor. Anlaşılmayacak ne var, basıyorsun tuşa, içeride elektrik kalmıyor, temizlik de güvenli oluyor
Elektrik işlerinden gram anlamadığım için mantığını bilmiyorum reis, enerji gidebilecek bir yer bulamadığında nereye kayboluyor onu anlamadım nasıl deşarj oluyor yani
Elektrik işlerinden gram anlamadığım için mantığını bilmiyorum reis, enerji gidebilecek bir yer bulamadığında nereye kayboluyor onu anlamadım nasıl deşarj oluyor yani
Aslında sorduğunuz soruyu cevaplamak ciddi bir bilgi birikimi gerektiriyor. Sorunuzu anladım lakin ben de ancak tahminle cevaplayabilirim. Bilgisayarı fişten çektikten sonra bir süre beklerseniz (kapasitörlerdeki biriken enerjiye göre değişir) zamanla biriken enerji ısıya dönüşecektir ancak beklemek yerine hemen temizlemek istiyorsanız bir şekilde bu enerjiyi boşaltmanız gerekiyor. Tahminim güç tuşuna basarak bilgisayarı yeniden başlatmak için sistemde kalan enerjiyi kullandırıyorsunuz lakin yeteri kadar enerji olmadığından hem sistem açılmıyor hem de biriken enerjiyi bu yolla harcamış oluyorsunuz.