Aynı mesele bende de var. Aerocool P7 C1 pro kasa. B450 gaming pro anakart R5 3600/ R5 5600X Gtx 1060 kullaniyordum ses geliyordu çat çut ufak anlık böyle. Elimle kasaya yukardan hafif dokunuşla bi basayim dedim ufak çat çıt ediyor. Sistem yükseltme sebebi anakarti degismiştim Tuf b550 gaming plus a geçdim R5 5600X e devam, ekran karti değiştik Rtx 3060 Ti Trio vs temizledik kablolama yerleri degisti vs ses bu kez daha da gösterdi kendini. Anakart , kapasitör desek önceki anakartta ve ekran karti varken de ses vardı. Muhtemelen kasa diye düşünüyorum. Yalnız önceki B450 sistemde stok fan kullanirken yoktu sökdüm aynı b450 ye kule tip Se 224 xts taktımdan beri yük altında veya PC kapadiğimda çıt sesi geliyor. Genleşme sesi gibi ama önceden bu kadar olmuyordu. Ama artmasi tuhaf. Sebep bu mu çözemedim. Vidalamalar montaj özenle hassas yapildi. Yine de anakart yükseltme montaj vidalarinı yarım tur hafiften gevşetmeyi düşünuyorum. Ses alttan değil, orta veya üstten yandan geliyor gibi. Özellikle çalısmaya başladiği ilk 10 dak. Isı kaynakli genleşme olabilir mi kulaği yaslayip dinlemek lazim