Kasadan gelen fan sesi

HESGONE

Hectopat
Katılım
5 Eylül 2019
Mesajlar
3.518
Çözümler
14
Yer
Türkiye
Bilgisayarı açınca 5 dakika boyunca devam eden bir takırtı sesi var. İşlemci sıcaklığı normal, ekran kartı sıcaklığıda normal. Bilgisayarı yeni açtım, boşta olduğu için bu parçalardan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. HDD sağlığına baktım, iyi gözüküyor, sorun da yok.

Görev yöneticisinden bakıyorum, disk %100 oluyor. Daha sonra kullanım düşüyor. Ses yavaşça kesiliyor. Sorun güç kaynağı olabilir mi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bir sorun yok gibi. İlk açılışta sisteme birden çok fazla yük biner. Sürücüler, Windows, başlangıç programları... Bende de oluyor. Birkaç dakika sonra geçiyor yavaşça.
 
Bilgisayar fanları zamanla kir veya çeşitli eksikliklerden dolayı ses yapabilir. WD40 benzeri kaliteli bir çözücü madde ile fan seslerini giderebilirsiniz. Benzer sorun bende de vardı, bu şekilde çözdüm. Artık daha randımanlı dönüyorlar ve ses de çıkarmıyorlar. Detaylı temizlik bilgilerine YouTube üzerinden ulaşabilirsin. Fan yağlama/temizleme başlığı ile sonuç alırsın.
 
HDD'den gelmiyor bence HD Tune ile kontrol yaptım sağlığı normal gözüküyor. Güç kaynağından şüpheleniyorum.
HDD'nin sağlığı ile ses gelmesinin bir olanağı yok. Belki HDD çalışırken titreme yaptığı için bir metale çarpıyor olabilir. Bence değil ama örnek verdim. Çünkü metalden bu kadar kalın ses gelmez. İnce ses geleceğini tahmin ediyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı