Kasadan gelen fan sesleri

Sytra

Kilopat
Katılım
6 Şubat 2016
Mesajlar
584
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi günler. 2013 yılından buyana kullandığım masaüstü bilgisayarda bu yaz tatilinden itibaren başlayan ilginç bir fan sesi var. Ses sürekli olmuyor fakat arada sırada çok yüksek düzeyde fan sesi geliyor ayrıca kasada çok az bir miktarda bir titreme de oluyor. Ekran kartı fanını AfterBurner programı ile son hızda çalıştırdım ama o kadar yüksek bir ses gelmiyor. Kasayı açtığımda da sesin tam olarak nereden çıktığını anlayamıyorum. Ayrıca ses çıkmaya başladığında kasaya bir kez şamar atınca ses kesiliyor. Biraz zaman geçince yine aynı ses çıkıyor. Bu problemi nasıl cözebilecegimi bilen varsa yardım etsin lütfen.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Fanları tek tek ortasındaki yuvarlak kısma parmağını bastırmak suretiyle durdur. Korkuyorsan parmağın yerine başka bir şey kullanabilirsin veya güç bağlantısını kesebilirsin. Ses çıkartan fanı tespit ettikten sonra temizleyip yağla yada yenisini alıp tak. Bir de çalışan bilgisayarı sarsma. Hard disk kullanıyorsan mesela diske zarar verebilirsin.
 
Temizliğini yapmadıysan tozlanma nedeniyle bileşenler ısınmadan dolayı Fanların rpm hızları artabilir Hard Disk ten de gelebilir kontrol et arkadaşın dediği gibi bilgisayarı sarsma.
 
Temizliğini yapmadıysan tozlanma nedeniyle bileşenler ısınmadan dolayı Fanların rpm hızları artabilir Hard Disk ten de gelebilir kontrol et arkadaşın dediği gibi bilgisayarı sarsma.
doğru bende aynı sıkıntı olmuştu önceden ses yoktu 5 yıl boyunca fakat 8 yıl sonra ses geldi vidaları düzelttim ve oldu eski olduğu için demiştim vidalar gevşiyor
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı