Kasadan gelen lastik sesi

Yusufsendogan

Decapat
Katılım
18 Mart 2022
Mesajlar
484
Makaleler
1
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Daha yeni açtım bugün. Dün 0 sıkıntıydı. Maydonoz lastiğini gerdirip bırakınca bir ses çıkar ya "fışt" diye. Onun gibi ses yapmaya başladı. 5 10 dakikada bir yapıyor. 3 4 defa şeklinde yapıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Vallahi ne yalan söyleyeyim, hayal edemedim o sesi :D yan kapağını aç kasanın ve sesin tam olarak nereden geldiğini dinleyerek öğren. O zaman daha sağlıklı bir tespit yapılabilir.

Bu tam olarak işe yaramayabilir. Aylarca ekran kartından geldiğini sandığım coil whine Sesi'nin PSU'dan geldiğini öğrendim :D

Video çekip atar mısınız?
 
Bu tam olarak işe yaramayabilir. Aylarca ekran kartından geldiğini sandığım coil whine Sesi'nin PSU'dan geldiğini öğrendim :D

Video çekip atar mısınız?
Ama bu şaklama sesi gibi bir şey sanırım. Coil Whine daha böyle cılız fısıltı ve cidden bulmak çok zor oluyor sesin frekansından dolayı. Kasada yankılanıyor namussuz hedef şaşırtıyor :D
 
Ekran kartı fanını 0'a indirdim uygulamadan. 10 dakikadır ses yok. R7 240 ekran kartı var. Sorun ekran kartı fanındaymış demekki. Fana bir şeyler takıldığı için mi ses yapıyor acaba? 5 dakikada bir yapıyordu.
 
Ekran kartı fanını 0'a indirdim uygulamadan. 10 dakikadır ses yok. R7 240 ekran kartı var. Sorun ekran kartı fanındaymış demekki. Ne takılmış olabilir ki acaba?
Ben de onu diyecektim. Fan dönerken böyle bazen yalpalama yapıp sürtünme sesi çıkarabiliyor. Yani ömrünü doldurunca sanki yağı azalmış kapı kirişi gibi böyle garip sesler çıkartırlar.
 
Son 1 saat içinde tekrar aynı ses gelmeye başladı. Ve üzerine mavi ekran verdi 5 dakika önce. Şimdi güncelleştirme denetliyor açarken.

Laptop HDD takılı. Kasaya da sabitli değil kenara attım orda çalışıyor. Acaba hasar mı gördü HDD diye düşünmeye başladım.
 
Sesi tanımlamak için çok çabaladım. En yakın benzetme bu geldi. Nasıl desem sapanı çekersin bırakırsın lastiği, fışt diye ses gelir lastik sesi.Ha o sesten

Hocam ses:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı