Kasadan gelen ses ve anlık donma sorunu

buraktpc

Centipat
Katılım
26 Nisan 2020
Mesajlar
4
Merhaba arkadaşlar PC uzun süredir anlık donma sorunları yapıyor. İlk önce kasadan CD ROM'a CD koymuşsun da veri kopyalıyormuşsun gibi bir ses çıkıyor ama CD ROM yok sonra 3 5 saniye donuyor. PC bazı oyunlarda da bu durumu yaşıyorum. Bir sürü arıza test programları kullandım hiçbir hataya rastlamadı programlar. SSD kullanıyorum ona da test yaptım sorun çıkmadı. 8 GB 2 adet RAM takılı teke düşürdüm yerlerini değiştirdim bir şey fark etmedi. Bazen PC'yi açarken siyah ekranda yazılar çıkıyor kalıyor öyle açılmıyor ama çok nadir oluyor bu sorun. Ne gibi bir yol izlemeliyim bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Muhtemelen sistemin kurulu olduğu harddiskten yapıyor.Her ne kadar badsector bulmasada olabiliyor.
w10 kullnıyorsun sanırım,hdd kullanımını takip et görev yöneticisi performanstan yükseklerde seyiriyor mu? Mouse imleci donmuş gibi olup aslında saniyelik komple donmalar yaşıyor musun?
Format attın temiz sistem kurdun ama aynı sorun devam mı ediyor? Eğer bu yazdıklarım varsa sistem kurulu olan hdd de sıkıntı var onu değiştirdiğinde düzelir. İmkanın varsa bu sorunların yaşanmadığı bir pc deki harddisk ile denemeni ona göre yol izlemeni tavsiye ederim.
 
Sistemim ssd üzerine kurulu yazdıklarınızın aynısını yaşıyorum yeni bir ssd alıp deneyeceğim dediğiniz gibi sanırım sorun bundan kaynaklanıyor teşekkür ediyorum.
Sonrasında çözüm olup olmadığını yazarsanız ileride forumu okuyanlar için kaynak niteliğinde olacaktır. Daha önce bu sorunu yaşayıp hiçbiryerde bilgi bulmadan deneme yanılma ile harddisk değişimi ile düzeltmiştim ,o yüzden sizinde muhtemelen yeni ssd ile sorununuz çözülecektir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı