Kasadan ses geliyor

Makaleler
1
Daha fazla  
Anlamadığım bir ses coil whine olabilir mi? Kasanin ustunden çektim ses oradan net duyuluyor, kasanın fanlarını yavaş moduna aldım ses daha net duyulsun diye. Sistemdeki her parça sıfır, yakın zamanda alındı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
CW değil gibi. Hocamın dediği gibi fanlardan geliyormuş gibi geldi. Kasa çalışırken fanların yakından ses kaydını alıp anlayabilirsiniz bu durumu belki.

@İfa @imnotagamer kasanin fanlarindan gelmiyor iyicene yaklasip test ettim. PSU'dan da gelmiyor ona da baktim. Daha cok islemci sogutucusu bolgesinden geliyor. Ama bu dedigim ses bilgisayar ilk calistikten sonra oluyor yani biraz acik kaldiktan sonra ses az geliyor.

Kesin emin olmak adına kasanın fanlarını durdurun. Ses devam ediyor ise işlemci fanını bios üzerinden kontrol edip yüzdesiyle oynayın. Mesela minimum seviyeye düşürün. Maksimum seviyeye çıkarın. Ses değişimi olacak mı diye kontrol edin. Yani bana fan sesi gibi geliyor açıkçası.

Kesin emin olmak adına kasanın fanlarını durdurun. Ses devam ediyor ise işlemci fanını BIOS üzerinden kontrol edip yüzdesiyle oynayın. Mesela minimum seviyeye düşürün. Maksimum seviyeye çıkarın. Ses değişimi olacak mı diye kontrol edin. Yani bana fan sesi gibi geliyor açıkçası.

Bu ses varsayalimki CPU sogutcusundan geliyor. Ne gibi bir zarari olur?

Ne gibi bir zarari olur?
Fan dönmeye devam ettiği sürece zararı olmaz.

Mesela benim soğutucu fanından da şöyle bir ses geliyordu. Fanı tekrar yağladım ve düzeldi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yağlamak zor bir şey değil ama kesin olarak emin olun sorunun nereden geldiği ile ilgili.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı