Kasadan yeni plastik kokusu

siradaninsan

Centipat
Katılım
6 Ocak 2021
Mesajlar
14
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar,
Sistemi neredeyse 1 ay önce temizledim plastik kokusu gelmeye başlamıştı ama yeni plastik kokusu, Power değiştirdim yine koku gelmeye devam etti. Temizlediğim kompresör bayağı plastik kokuyordu ondan sinmiştir dedim ama 1 ay sürmez o kokuda herhangi bir yanık kokusu da değil ürünün ambalajları vs. de yanmıyor anakartımı yeni değiştirdim, fanlarımı yeni değiştirdim 1 aydır bu hafif bir plastik kokusu alıyorum yeni ambalaj kokusu ne yapabilirim?

Güç kaynağım: Cooler Master 650W MWE 80 Plus Bronze (yeni alındı)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
fanların erime ihtimali yok daha 2 gün oldu takalı bundan öncede koku vardı eski fanlarda problem yoktu. Ssdyi de kontrol ettim tüm parçaları kontrol ettim daha doğrusu anakart değiştirirken hiçbir yerde erime yanma diye bir şey yok yansa 1 ay kullanamazdım şuan da da kullanıyorum çok gelmiyor ara ara geliyor kasaya yaklaştığınızda fandan çıkan kokudan yeni pc kokusu gibi aynı
Fanların plastik olduğunu farz edersek plastik 150-170℃'de eridiğine göre sence kasa fanları 150-170 dereceye çıkmış olabilir mi?
SSD üstündeki plastikten geliyor olma ihtimali?
PSU yeni olduğundan olabilir belki.
Bu yeni taktığım psudan öncede vardı kasayı temizledikten sonra çıktı bu koku onun üstünden tüm pcyi elden geçirdim psuyu değiştim anakartı değiştim vs.
SSD üstündeki plastikten geliyor olma ihtimali?
M2 ssd kullanıyorum bu arada
Fanların plastik olduğunu farz edersek plastik 150-170℃'de eridiğine göre sence kasa fanları 150-170 dereceye çıkmış olabilir mi?
Dediğim gibi kasanın o dereceye çıkması imkansız sıcaklıklarım çok normal arada geliyor bu koku çok baskın bir şey değil arada baskınlaşıyor
 
Fanların erime ihtimali yok daha 2 gün oldu takalı bundan önce de koku vardı eski fanlarda problem yoktu. SSD'yi de kontrol ettim tüm parçaları kontrol ettim daha doğrusu anakart değiştirirken hiçbir yerde erime yanma diye bir şey yok yansa 1 ay kullanamazdım şu an da da kullanıyorum çok gelmiyor ara ara geliyor kasaya yaklaştığınızda fandan çıkan kokudan yeni PC kokusu gibi aynı.

Bu yeni taktığım PSU'dan önce de vardı kasayı temizledikten sonra çıktı bu koku onun üstünden tüm PC'yi elden geçirdim PSU'yu değiştim anakartı değiştim vs.

M.2 SSD kullanıyorum bu arada.

Dediğim gibi kasanın o dereceye çıkması imkansız sıcaklıklarım çok normal arada geliyor bu koku çok baskın bir şey değil arada baskınlaşıyor.

Çözüldü mü sorun dostum?
 
Çözüldü mü sorun dostum?
Eskiden çok geliyordu ama şimdi azaldı koku hatta neredeyse yok gibi... ama tabi ki kasaya burnunuzu dayarsanız o koku gelir fanların dönüşünden kaynaklı eğer parçalarınızda yanık kokusu yoksa açıp bakın yakın zamanda anakart psu veya fan değiştirdiyseniz bu sorunun olması çok normal zamanla geçiyor ama tabi yanık kokusu yoksa bazen eğer kasanız tozluysa toz yanığı da oluyor
 
Yeni PSU aldım 2 hafta önce, aslında koku yoktu ilk başta sanki ya da ben fark etmedim. Yüksek ihtimal ondan geliyor.
 
Eskiden çok geliyordu ama şimdi azaldı koku hatta neredeyse yok gibi... Ama tabii ki kasaya burnunuzu dayarsanız o koku gelir fanların dönüşünden kaynaklı eğer parçalarınızda yanık kokusu yoksa açıp bakın yakın zamanda anakart PSU veya fan değiştirdiyseniz bu sorunun olması çok normal zamanla geçiyor ama tabii yanık kokusu yoksa bazen eğer kasanız tozluysa toz yanığı da oluyor.

Bu yakın zaman 2 ay sayılır mı?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı