Kasanın arkasındaki USB portlarına USB girmiyor

Berkay Kiraz

Hectopat
Makaleler
10
Yer
Afyon
Anakart
H50M-K
Merhaba arkadaşlar, kasamın arkasında 4 tane anakarttan çıkan USB 2.0 girişi bulunuyor fakat altta bulunan 2 tanesini kullanabiliyorum, üstte bulunan 2 tanesini kullanamıyorum. USB portlarının bazı kısımları metal kısmın arkasında kalıyor. Oradaki USB girişi için yapılan boşluklara tam oturmamış. Anakartım kaymış olabilir mi? Bu hatayı nasıl düzeltebilirim? Cevaplarsanız çok teşekkür ederim.

Üstte bulunan USB portları (biri metalin arkasında kalıyor birinin de önünde 2 tane küçük metal var gördüğünüz gibi.)

IMG_20230309_210046.jpg

Altta bulunan USB portları (bunlarda sorun yok, kullanıyorum şu anda.)

IMG_20230309_210722.jpg

Kasanın arkasının genel olarak fotoğrafı.

IMG_20230309_210727.jpg

Son düzenleme:
Deneyince hemen döneceğim hocam. Nasıl sökülüyor tam olarak bir bilginiz var mıdır? Daha önce hiç yapmadığım bir olay. Ya da videosu varsa atarsanız çok sevinirim.

Ayna zaten tutturma ile takılır oraya vidalı değildir önden veya arkadan biraz ittir çek yaparak çıkarabilirsiniz veya düzleyebilirsiniz portların aynı yerde olduğundan emin olun.

Ayna zaten tutturma ile takılır oraya vidalı değildir önden veya arkadan biraz ittir çek yaparak çıkarabilirsiniz veya düzleyebilirsiniz portların aynı yerde olduğundan emin olun.
Tamamdır hocam. Bazıları anakartın aynasını çıkartmak için anakartın takılı olmaması gerektiğini söylemiş.

Tamamdır hocam. Bazıları anakartın aynasını çıkartmak için anakartın takılı olmaması gerektiğini söylemiş.

Portlardan dolayı evet anakartı çıkarmanız gerek ama sizin portlar tam oturmuş gibi değil biraz ittirirseniz çıkar gibi duruyor eğer olmazsa anakartı çıkarıp deneyin. Hemde anakartın yamuk olup olmadığını anlarsınız.

Hocam bunun oynaması için yer yok. Bu buraya sabit. Sağa sola oynamaz. Yüksek ihtimal anakart yamuk.
IMG_20230309_214522.jpg

Burada gördüğünüz gibi (aynanın altı) USB girişinin sağında bulunan küçük 2 metal tam olarak aynanın üstüne denk gelmiş.
IMG_20230309_214532.jpg

Fakat burada (metalin üstü) o 2 metal USB girişinin üstüne denk geliyor. Bu yüzden girmiyor.
IMG_20230309_214539.jpg

@Technomancer18, @599108 @550519 @Saint Lucia hocalarım sizlerin de bilginiz varsa yardım ederseniz çok sevinirim.

Hocam bunun oynaması için yer yok. Bu buraya sabit. Sağa sola oynamaz. Yüksek ihtimal anakart yamuk.
Eki Görüntüle 1696048

Burada gördüğünüz gibi (aynanın altı) USB girişinin sağında bulunan küçük 2 metal tam olarak aynanın üstüne denk gelmiş.
Eki Görüntüle 1696050

Fakat burada (metalin üstü) o 2 metal USB girişinin üstüne denk geliyor. Bu yüzden girmiyor.
Eki Görüntüle 1696051

@Technomancer18, @599108 @550519 @Saint Lucia hocalarım sizlerin de bilginiz varsa yardım ederseniz çok sevinirim.

Hocam kendi aynamla da kıyaslıyorum portların arasında çok fazla boşluk var üst kısım zaten aynayla bağdaşmıyor bile ya anakartınıza yükseltme vidaları takıp porta yaşanıtırmanız gerek ya da anakartı söküp tekrar aynaya oranla takmanız gerek USB'lerin girmemesindeki temel sorun zaten ayna ve anakartın uzak olması.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eki Görüntüle 1696048

Eki Görüntüle 1696050

Eki Görüntüle 1696051

İlk fotoğraflara baktığımda, birazcık yamuk gibi duruyor. Belki cevap verse verse, Yener hoca verebilir. Çok net bir şey söylemek ve yanıltmak istemem. @Yener K.

Bana da arka anakart aynası kaynaklı gibi geldi. Anakartı yanlış montaj ettiklerini sanmıyorum. Vida yerleri bellidir. Kasada ise üretim hatası olma ihtimali düşük. Hazır sistem olarak geldi demişsiniz. Onlara da resim atabilirsiniz.

Bana da arka anakart aynası kaynaklı gibi geldi. Anakartı yanlış montaj ettiklerini sanmıyorum. Vida yerleri bellidir. Kasada ise üretim hatası olma ihtimali düşük. Hazır sistem olarak geldi demişsiniz. Onlara da resim atabilirsiniz.

Sağ olun hocam. Sabah resimleri gönderip nedenini öğreneceğim. Peki anakart aynasını nasıl düzeltebilirim? Sağa sola oynayacak pek yeri bulunmuyor gibi. Arkasında mı sorun var acaba?

Bunun için anakartın sökülüp bakılması daha iyi olur. Aklıma gelmişken belirteyim. Bir ihtimalle anakart yükseltme vidaları da kısa olabilir. Bunun için de yine anakart sökmek gerekiyor.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı