Kasanın arkasından elektrik çarptı

Sovereignty

Hectopat
Daha fazla  
Televizyonun HDMI kablosunu kasamın arkasına takacakken kasanın arkasına dokunduğumda elimi elektrik çarptı, anakartın plakasına dokunduğumda daha fazla akım geçti. Bunun sebebi ne olabilir?

Multimetre ile ekran kartının HDMI girişinin olduğu plaka ile anakart plakası arasında kısa devre olduğunu ölçtüm normal mi?

Televizyonun HDMI kablosunu kasamın arkasına takacakken kasanın arkasına dokunduğumda elimi elektrik çarptı, anakartın plakasına dokunduğumda daha fazla akım geçti. Bunun sebebi ne olabilir?

Multimetre ile ekran kartının HDMI girişinin olduğu plaka ile anakart plakası arasında kısa devre olduğunu ölçtüm normal mi?
Topraklamada sorun olabilir.

Topraklamada sorun olabilir.
Hocam yeni olarak ekran kartı taktım alakası olabilir mi?

Önemli güncelleme: Anakartın plakası ile ekran kartının soğutucusu arasında da kısadevre mevcut.

Ekran kartının soğutucu bloğu ve pcie uçlarının 4 ve 7. uçları arasında akım geçiyor.

Son güncelleme: Bahsettiğim durumlar eski ekran kartım içinde aynı yani bu durum sorun değil gibi gözüküyor, ve asıl sorunun kaynağını ise buldum. Televizyona bağlı uydu anteni kablosunu çıkardığımda tüm sorun kalktı, televizyondan gelen HDMI ile anakart plakası arasında akım geçişi olmadı, fakat bu durum garibime gitti çünkü uydu kablosundan geçen akım HDMI kablosundan da geçiyordu, televizyonda sıkıntı olduğunu düşündüm ve diğer televizyonda multimetre ile ölçüm yaptığımda uydu kablosu ve HDMI kablosu arasında kısa devre (akım geçişi) olduğunu gördüm yani tüm bu durumlar normal gözüküyor.

Son düzenleme:
Kasanın metal kısmı, anakart plakası ve ekran kartının soğutucu kısmının birbirine temas etmesi yani sizin tabirinizle kısa devre göstermesi gayet normal.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı