Bu konularda çok cahilim. Bunca zaman kasamı bile ilk kez açtım. (beceremem düşüncesiyle) Kasadan ses geliyor diye fanlardaki tozları temizlemek istiyorum. Süpürge makinasının toz alma aparatıyla mı temizleyeyim, yoksa sadece mikro fiber bez ile mi bilemedim, sizlere sormak istedim.
Bu konularda çok cahilim. Bunca zaman kasamı bile ilk kez açtım. (beceremem düşüncesiyle) Kasadan ses geliyor diye fanlardaki tozları temizlemek istiyorum. Süpürge makinasının toz alma aparatıyla mı temizleyeyim, yoksa sadece mikro fiber bez ile mi bilemedim, sizlere sormak istedim.
Islak mendil kullanabilirsiniz. Öyle mikrofiber bezlik bir işe gerek yok. Islak mendille kanatların tek tek tozunu alın. Fanın kanatlarına baskı uygulamayın. Bu işlem yeterli gelecektir. Ses devam ederse eğer fanların içini açıp yağlamanız gerekiyor.
Bu konularda çok cahilim. Bunca zaman kasamı bile ilk kez açtım. (beceremem düşüncesiyle) kasadan ses geliyor diye fanlardaki tozları temizlemek istiyorum. Süpürge makinesının toz alma aparatıyla mı temizleyeyim, yoksa sadece mikro fiber bez ile mi bilemedim, sizlere sormak istedim.
Genel Markalar Hava Kompresörü Elektrikli Hava Üfleme Körüğü 500w Kompresör Körük Oto Araç Pc Temizleme yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.
www.trendyol.com
Bundan alın, kasanın ön panelini ve camını açtığınızda hava tutacağınız fanları tutun ve sonuna kadar bu makinayla havayı basın. Deliler gibi tozlar çıkınca sadece fanlar değil kasanın içine de tutun. Dikkat edin ekran kartının fanları veya fanlar bu toz temizlemeyi yaparken dönmesinler ki elektrik üretmesinler. Daha sonradan eğer katı toz kaldıysa bezle veya elinizde alın o tozları. Bu kadar basittir alışırsınız.
Üflemen, hava tutman bir şey etkilemez. Önce diş fırçasıyla kabasını al sonra da ıslak mendili fırçanın sapına dolayıp yapraklara sürt tertemiz olur. Tozdan ötürü de ses gelmez. Fanı çevirince hafif bir sürtme sesi geliyorsa göbeğe makina yağı damlatman çözüm olabilir. Bunun için de fanın arkasını açacaksın. Tabi arkada kapak yoksa açamazsın.