volvoseverim
Decapat
Teşekkürler. Fanları nasıl demonte edebileceğim hakkında bir bilgisi olan var mı acaba?
Bir tane o şekilde montaj bulur musun doğru sonuç veren. Lise 1 fizik ısınan hava yukarı çıkar. Siz yukarı çıkmaya çalışan havayı yönlendirmek yerine içeride tutmak için hava üfletiyorsunuz. Mantıksız.Hiç alakası yok. Yukarıya radyatör monte edilemediği durumlarda nasıl yapılıyor? Ön tarafta olan radyatöre yine hava basılıyor. Kasa içerisinde ki sirkülasyon iyi değilse kasa içerisinden radyatöre hava basmakta aynı şey. Egzoz görevi görecek Fan'lar varken kötü bir sonuç vermez.
Sıvı soğutmanın fanları emiş mi yoksa egzoz olarak mı çalışıyor? Eğer egzoz ise daha iyi olur.Bu tarz kasalarla ilgili internette hiç video bulamadım. O yüzden buraya yazıyorum. Tüm fanların fotoğraflarını çektim. Hepsinin resimlerde de görüldüğü gibi ön yüzü kasaya bakmakta. Arkalarındakı çubuk şeklindeki parçalar arkaya bakıyor. Acaba kasamın hava akışı iyi mi? Değilse düzeltmek için ne yapmalıyım ve fanları nasıl demonte edebilirm? Çünkü bilgisayarı ben toplamadım.
Sıvı soğutmanın fanları emiş mi yoksa egzoz olarak mı çalışıyor? Eğer egzoz ise daha iyi olur.
Dışarı üflemeleri lazım, zaten sıvı soğutmanın olayı o. İçerideki sıcak havayı atarken hava alışı ile soğutmakHocam farklarını bilmiyorum fakat içeri üflüyorlar havayı.
Fizik, matematik hesaplamasına gerek yok. Kasaya bir noktadan dengeli hava girişi sağlanacak bir yerdende atılacak. Bu kasada ki sıcak hava yukarıda kalır mı? Hakikaten yoruldum, neyi anlatmaya çalışıyorum.Bir tane o şekilde montaj bulur musun doğru sonuç veren. Lise 1 fizik ısınan hava yukarı çıkar. Siz yukarı çıkmaya çalışan havayı yönlendirmek yerine içeride tutmak için hava üfletiyorsunuz. Mantıksız.
Zaten resimde ki gibi olmak zorunda diğer türlü kuramazsınız. Üstteki fanlar her zaman dışarı üfler. Eğer aksini iddia eden varsa ve kasa üstündeki fanları içeri hava üfletecek şekilde monte ediyorsa cahildir öyle kalabilir.Fizik, matematik hesaplamasına gerek yok. Kasaya bir noktadan dengeli hava girişi sağlanacak bir yerdende atılacak. Bu kasada ki sıcak hava yukarıda kalır mı? Hakikaten yoruldum, neyi anlatmaya çalışıyorum.
Eki Görüntüle 2054543
X işaretli fanlar odadan kasaya hava üflüyor. Aynı zamanda soğutucu radyatörüne. Kare işareti fanlar egzoz görevi görüyor. Konu sahibine aynı örneği verdim. Radyatöre yukarıdan hava girecek şekilde de konumlandırılabilir dedim. Ayrıca kasasında 4 tane egzoz fanı bulunuyor. Yukarıdan giren hava sağdan ve soldan atılacak şekilde.
Örnek ver dediniz, buyrun size örnek. Kendi kasam ve sıcaklıklarıda iki türlü denedim. Hiç bir farkı yok aksine bu durum radyatöre daha soğuk hava veriyor. Radyatörü yine ön panele takarak arkasına fan ekleyebilirdim, bu durumda yukarıdan kasaya hava girecek şekilde konumlandırma yapmam gerekirdi. Aynı şeyleri yazıyorum, daha da yazmam.
Hocam farklarını bilmiyorum fakat içeri üflüyorlar havayı.
Zaten resimde ki gibi olmak zorunda diğer türlü kuramazsınız. Üstteki fanlar her zaman dışarı üfler. Eğer aksini iddia eden varsa ve kasa üstündeki fanları içeri hava üfletecek şekilde monte ediyorsa cahildir öyle kalabilir.
Dakika 37:45 kasamızın üzerine radyatör montajı olsa emin olun daha sağlıklı olacak. Bana göre radyatör yine yukarıda olmalı. Aralarında bir uçurum yok. Kasa ön panelden de hava alır, üstten de alır. Fizik kurallarını hesaplamaya gerek yok. Bu adamada cahil derseniz artık bir şey demiyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.