Kasanın ön egzoz fanı olmadan çalışması problem yaratır m?

ORBİTRON

Decapat
Daha fazla  
RAM
2x2 GB DDR3 Dual
Ekran kartı
Nivada Geforce 9800 GT 1GB
Anakart
GA-MA78LMT-S2
İşlemci
AMD Phenom(tm) II X4 965 Processor, 3400 M
Merhabalar, Ezcool marka bir kasam var ve bugün kasanın ön egzoz fanı aniden durup durup yeniden çalıştı sorununu, fanı temizleyerek çözdüm. Ancak içimde hala aynı sorun tekrar yaşanırsa, ön egzoz fanının yine aynı şekilde sorun çıkarsa gücünü kesmeyi düşünüyorum. Ayrıca, kasanın kapağını hep açıkta kullanıyorum ve arka egzoz fanını dışarıya hava atmasında kullanıyorum. Ön egzoz fanından içeriye hava girişi oluyordu, fakat yine de problem devam ederse onu kapatmayı düşünüyorum. Sistemim eski bir sistem, ön egzoz fansız kullanmam bir sorun yaratacak mıdır?

Sağolun hocam, beni bilgilendirdiğiniz için. Kapağı kapalı tutarsam sorun olmayacak o halde.

Kapağı kapat içerisi çok tozlanmasın. Öndeki fan ölse bile alırsın en ucuzundan bir fan önemi yok kalitesi, markası falan. Maksat önden içerideki sıcak havayı arkadaki egzoza gönderecek sirkülasyon yaratsın. Hiç fan olmazsa egzoz fan yalnızca çekebildiğini dışarı atar.

Kapağı kapat içerisi çok tozlanmasın. Öndeki fan ölse bile alırsın en ucuzundan bir fan önemi yok kalitesi, markası falan. Maksat önden içerideki sıcak havayı arkadaki egzoza gönderecek sirkülasyon yaratsın. Hiç fan olmazsa egzoz fan yalnızca çekebildiğini dışarı atar.

Öneriniz için teşekkür ederim, ancak kasa kapağını genellikle kapatmam gerekmiyor çünkü sık sık temizlik yapıyorum. Ancak, yakın zamanda bir intake fan alamam yani bu 15 gün tatili içerisinde.

Öneriniz için teşekkür ederim, ancak kasa kapağını genellikle kapatmam gerekmiyor çünkü sık sık temizlik yapıyorum. Ancak, yakın zamanda bir intake fan alamam yani bu 15 gün tatili içerisinde.

Yamuk çalışsa da dursun o fan içerisinde. Kapak da kapalı olsun. Sıcaklıklar 85-90 üzerine çıkmadıkça dert etmene gerek yok şimdilik. İleride yenilersin fanı.

Genelde sıcaklıkları bu program ile takip ederim sizce anormal bir durum var mı? bilmiyorum yamuk çalışma kısmını size biraz açıklayayım fan duruyor 1 saniye sonra yeniden dönüyor 1 saniye sonra yeniden kapanıyor ve her açılışta ve kapanışta masayı titretiyor.
1706120842069.png

Genelde sıcaklıkları bu program ile takip ederim sizce anormal bir durum var mı? bilmiyorum yamuk çalışma kısmını size biraz açıklayayım fan duruyor 1 saniye sonra yeniden dönüyor 1 saniye sonra yeniden kapanıyor ve her açılışta ve kapanışta masayı titretiyor.Eki Görüntüle 2095480

Normal değerler. Fanı bir sök, temizle geri güzelce vidala derim.

O işlemi yapınca yaşadığım sorun çözüldü hocam bu konudan önce farklı bir konu açmıştım orada anlattım ama kimse cevap vermemişti ama fan yavaş devirde dönüyor.

O işlemi yapınca yaşadığım sorun çözüldü hocam bu konudan önce farklı bir konu açmıştım orada anlattım ama kimse cevap vermemişti ama fan yavaş devirde dönüyor.

Sıkıntı yok yavaş dönmesi bile hiç dönmemesinden iyidir. Kasa fanlarının 2000-3000 RPM dönmesine gerek yok 500-600 RPM bile dönse yeter.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı