Kasanın önündeki üç fandan biri dönmüyor

lubbockk

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar iyi bayramlar, dün akşam PC'yi açtım ve bir baktım ki öndeki 3'lü fandan ortadaki dönmüyor. Diğer hepsi dönüyor ama bu ne olmuşsa bir anda dönmeyi bıraktı. Yardımcı olabilecek var mı?

Anakartınızın üstünde System Fan kısımları vardır ya oraya takılı kablolardadır veya kasanın diğer gözükmeyen yüzünde kapağın arkasında hub vardır temassızlık olabilir kablo bağlantılarını kontrol edin

Selamlar iyi bayramlar, dün akşam PC'yi açtım ve bir baktım ki öndeki 3'lü fandan ortadaki dönmüyor. Diğer hepsi dönüyor ama bu ne olmuşsa bir anda dönmeyi bıraktı. Yardımcı olabilecek var mı?

Kablolarda kısa devre, kopuklu veya fanın bozuk olmadığını kontrol edebilirsiniz. Büyük ihtimalle onlardan dolayı dönmüyordur.

çok aşırı anlamıyorum da ama baktım bir sorun yok gibi ama bana sadece birinin dönmemesi garip geldi ledi de çalışıyor

Çok aşırı anlamıyorum da ama baktım bir sorun yok gibi ama bana sadece birinin dönmemesi garip geldi LED'i de çalışıyor.

Fanın LED'i çalışıyor ancak dönmediği durumda şu adımları deneyebilirsiniz:
  1. güç bağlantısını kontrol edin: fanın güç kablosunun doğru ve sıkı bir şekilde bağlandığından emin olun.
  2. toz ve kirleri temizleyin: fanın üzerinde biriken toz ve kirler fanın dönmesini engelleyebilir. Fanı ve çevresini temizleyin.
  3. fan ayarlarını kontrol edin: BIOS/UEFI ayarlarında veya fan kontrol yazılımında, fanın çalışma ayarlarını kontrol edin.
Eğer bu adımlar sorunu çözmezse, fanın arızalı olabileceğini ve değiştirilmesi gerekebileceğini göz önünde bulundurun.
(Copilot)

tüm cevaplar için teşekkürler, gamegaraj daha önce fazladan bir fan vermiştim onu taktım ve şu an çalışıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı