Kasanın Power LED'i yanıp sönüyor

EmrCtn1

Decapat
Katılım
19 Ekim 2020
Mesajlar
47
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar. Kasanın HDD LED'inde sorun yok. Power LED sürekli yanıp sönüyor ve ara ara tamamen sönüyor. Buna sebep olan nedir? Anakart üzerinden girişi kontrol ettim herhangi bir sorun yok. PSU Aerocool KCAS 600W +80 ve aldığım günden beri cızırtı sorunu mevcuttu. Şu an sanki daha fazla rahatsız ediyor. Yaklaşık 7 sene kullanıldı. Değişimi gerekli midir?

  • Ryzen 3 3100.
  • Gigabyte B450M S2H V2.
  • XPG 8+8 DDR4 3000 MHz RAM.
  • 870 EVO 500GB SATA SSD.
  • Toshiba 500GB 7200 RPM.
  • Sapphire R7 250X 2G GDDR5.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Pek bir tavsiye veremeyeğim fakat:
Elektronik ürünler çamaşır makinesı, bulaşık makinesı vs. Bu cihazlar planlı olarak bozuluyorlar, Ortalama bir ömürleri oluyor, HDD'lerin 5 yıl bir ömrü var stabil kullanımda, Ve sizin cihazınız 7 yıl kullanım ile zamanla bozulma olmasıda normal eğer bir arkadaşınızdan rica edebilirseniz ve arkadaşınızkide sizin bilgisayarına oluyor ise bir test edin ona göre alabilirsiniz ama büyük ihtimal bundan oluyordur diye tahmin ediyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten oyunda Alt+Tab atıp Chrome girdiğimde sistem kilitleniyor. Bununla alakalıda bir konu açmıştım. Umarım sadece PSU ile alakalıdır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yanıp sönen Power LED sistem uykuda durumunu belirtir. Senin sistem çalışırken bu oluyorsa bir sorun olabilir. 7 yıllık PSU pek iyi değil. Başka bir PSU ile deneyerek başlayabilirsin.

Recep Bey High Power 600W +80 Gold satın aldım ve durum aynı. Ara ara yanıp sönüyor. Diğer konuda belirtmiş olduğum durum hakkında bir yardımınız olur mu? Ryzen 3 sistem kilitleniyor isimli başlık altında olan.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı