Kasanın Power tuşu çalışmıyor

Emre ERY

Kilopat
Merhaba arkadaşlar dün akşamı sorunsuz bir şekilde geçirdim ve bilgisayarımı kapattım lakin bu sabah Power tuşuna ne kadar bassam da bilgisayarım açılmıyor. Mouse Pad'im RGB'li ve bu RGB PC kapalı olsa dahi yanardı şu an o da yanmıyor bu da bana direkt elektiriğin sisteme ulaşmadığını hissetiriyor. Kasanın içerisini açıp bir şeyi de ellemek istemiyorum. Elime yüzüme bulaştırırım. Ne yapabilirim tavsiyesi olan var mı?

Hocam, halen garanti süresindeyse PC'niz servisine verin, en doğrusu budur. Masaüstü PC için bu söz konusuysa PC açma/kapama anahtarının ikili kablo bağlantılarında veya anakart power on start pinlerindeki ikili kablo bağlantılarında gevşeklik nedeniyle oluşan temassızlık sıkıntısıyla bu olabilir, Ancak en kötü senaryo ise anakartın BIOS (CMOS) unun bozularak sistemin bu nedenle açılamamasıdır.

Dizüstü PC'lerde de power on anahtarının kendisinden veya arkasından bağlı olduğu kablo bağlantılarıyla direk ilgili bir durumdur. Kolay gelsin.

Kasaya gelen kabloyu değiştir bir de başka prizde dene içini açmadan yapabileceklerin bu kadar.

Hocam dediğinizi yaptım lakin bir çözümü olmadı.

Ufak bir güncelleme tekrar farklı bir PSU kablosu ile denediğimde sorunum çözüldü lakin bu kasanın orijinal PSU kablosu değil. Kasaya bir zarar getirir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı