Kasanın üst deliklerinden içeri soda döküldü

poinext

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, kasanın üstündeki fan yerinden soda döküldü kasamın içine. Sıvı sogutucu baglıydı oraya. Görünür yerdeki ıslaklıkları temizledim fakat PC'yi denemek için açtıgımda fare klavye ve ekran gelmiyor. Onun dışında GPU, sıvı sogutucu vs çalışıyor. Problem sizce anakartta mı? Ne yapmalıyım?

Üstten döküldüğüne göre direk olarak ekran kartına temas etmiş olmalı. Oradan belki anakarta da sekmiş olabilir. GPU çalışıyor demişsiniz. Çalışıyordan kastınız fanların dönmesi ise bir arıza olsa dahi fanlar dönmeye devam edebilir. Kartta backplate yok ise büyük ihtimal ekran kartı hasar görmüştür. Soda dediğinizde galiba sade maden suyu değil şekerli bir soda. Sıvı soğutma takılı demişsiniz. Umarım olay sistem kapalıyken olmuştur. Yoksa etrafa daha çok soda sıçramış olabilir. Buda hasarın boyutunu arttırabilir.

Nem'in gitmesini beklersin. 40 derece bir yer varsa bırak orada. Tabi ilk kurulamak lazım yoksa damla kurumaz orada. Hava tutman gerek biraz. Kompresörün yoktur. Bir iki gün beklersin düzelir belki.

Böyle şeyleri nasıl becerebiliyorsunuz anlamıyorum.

İnşallah ben de bir gün böyle konu açmam foruma.

ekran kartım msi rtx 3070 suprim. maden suyu döküldü bilgisayar çalışıyordu. hemen temizledim. denemek için açtım fanlar ve rgbler çalışıyor. klavye fare ve ekrana görüntü gelmiyor. gpu da problem olup olmadıgını nasıl anlayabilirim
şu boşluklardan biraz içeri girmiş olabilir

Dosya Ekleri

• image.jpg
    164,1 KB · Görüntüleme: 176
Kartın kasası sağlam. Bir şey olmamış olabilir. Ekipmanlar gelmiyor derken ışıkları gelmiyor demek istediyseniz sorun anakart ile ilgili olabilir. Fakat ışıklar geliyor ise kasayı temizliyim derken monitörün kablosunu oynatmış olabilirsiniz. En iyi ihtimalle kabloda temazsızlık olmuştur. Onu düzeltmeyi deneyin bir. Ekran kartının çalışıp çalışmadığını farklı bir sisteme takarak anlayabilirsiniz.

GPU yu çıkarırsın işlemcin de APU diyorlar ondan vardır. VGA diyede geçiyor. HDMI veya display portundan denersin.

GPU'yu çıkarırsın işlemcin de APU diyorlar ondan vardır. VGA diye de geçiyor. HDMI veya DisplayPort'undan denersin.

Onu denemesi için kartı çıkarmasına gerek yok. İşlemcide dahili grafik belleği varsa görüntü kablosunu anakarta takması yeterli olur. Dediğiniz mantıklı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…