Menemen54
Decipat
- Makaleler
- 4
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- Anakart: MSI PRO B650M-E DDR5 AMD B650 AM5 Soket / İşlemci: AMD Ryzen 5 7600 3.80GHz 6 Çekirdek / Bellek: Lexar Thor LD5U16G60C38LG-RGD 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL38 / Ekran Kartı: Sapphire Pulse AMD Radeon RX 9060 XT 16GB OC GDDR6 128Bit / Depolama: MSI Spatium M480 Pro 1TB PCIe 4.0 NVMe M.2 7400/6000MB/s / Kasa: MSI MAG Forge M120A Airflow / Güç Kaynağı: MSI MAG A650BNL 650 W / Soğutucu: Segotep Lumos G6 Siyah 120mm Kule Tipi İşlemci Soğutucu
Yaklaşık 1 aydır bilgisayarımı hiç ellemeden bu şekilde kullanıyordum. Ancak merak ettim ve mıknatıslı toz filtresini kaldırdım; yüzüme buz gibi hava gelmeye başladı. Yani hava akışı olarak neredeyse 2 kat fark etti diyebilirim.
Ayrıca uzun süreli oyun oynadığımda, işlemci kule fanından gelen hava sol taraftaki(arka egzoz fandan bahsetmiyorum) fandan çıkmıyordu. Yani sadece elimi dokundurduğumda fanın sıcaklığını hissediyordum ama herhangi bir hava çıkışı olmuyordu. Aynı durum sağ taraftaki fan için geçerli değil; ancak yine de bu toz filtresi hava akışını ciddi şekilde engelliyor.
Bir de kasanın içerideki tozları tamamen bu toz filtresi toplamış gibiydi. Fan çıkışlarının bulunduğu kısım bayağı tozlanmıştı, yani üstteki fanlar içerideki tozu filtreye yapıştırmış.
Kısacası, bu fanlar egzoz görevi gördüğü için bu mıknatıslı toz filtresini çıkarmamın bir sakıncası olur mu?
Ayrıca uzun süreli oyun oynadığımda, işlemci kule fanından gelen hava sol taraftaki(arka egzoz fandan bahsetmiyorum) fandan çıkmıyordu. Yani sadece elimi dokundurduğumda fanın sıcaklığını hissediyordum ama herhangi bir hava çıkışı olmuyordu. Aynı durum sağ taraftaki fan için geçerli değil; ancak yine de bu toz filtresi hava akışını ciddi şekilde engelliyor.
Bir de kasanın içerideki tozları tamamen bu toz filtresi toplamış gibiydi. Fan çıkışlarının bulunduğu kısım bayağı tozlanmıştı, yani üstteki fanlar içerideki tozu filtreye yapıştırmış.
Kısacası, bu fanlar egzoz görevi gördüğü için bu mıknatıslı toz filtresini çıkarmamın bir sakıncası olur mu?