Kasaya su döküldükten sonra sistem açılma ekranında donuyor

skatez

Decapat
Ekran kartı
RX 6700
İşlemci
R5 5600
Arkadaşlar kasaya su döküldü ve açılırken görseldeki gibi donuyor. Sorun hangi parçadan kaynaklanıyor olabilir? Olay ben evde yokken oluyor ve yaklaşık 1 ay sonra öğreniyorum, detaylara hakim değilim.

Screenshot_20240228_235431_WhatsApp.png

Geçmiş olsun hocam ilk öncelikle böyle durumlarda PC kapatılmalı ve kurutulmalı(açılmamalı) ama siz yokken olmuş geçmiş olsun.
Tam olarak neyde sıkıntı var bilemeyiz. Su nereye gelmiş en azından biliyor musunuz?

1 ay sonra haberiniz olmuş 1 aydır normal çalışıyor muydu şimdi mi bozuldu.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun hocam ilk öncelikle böyle durumlarda PC kapatılmalı ve kurutulmalı(açılmamalı) ama siz yokken olmuş geçmiş olsun.
Tam olarak neyde sıkıntı var bilemeyiz. Su nereye gelmiş en azından biliyor musunuz?

1 ay sonra haberiniz olmuş 1 aydır normal çalışıyor muydu şimdi mi bozuldu.
Teşekkürler öncelikle, 1 aydır böyle donuyormuş değişik şekillerde. Suyun nereye geldiğini bilemiyoruz maalesef.

Bana göre ihtimaller
Anakart üzerinde ekran kartı m2ssd işlemci yolları bozulmuş olabilir.
Ekran kartınada gelmiş olabilir belki direk ekran kartı yolları bozulmuş olabilir diyeceğim en başta görüntü bozuk olur ya da gelmez hiç.
sağlam olanlar
ram işlemci psu bence hocam

Tam bilemiyorum keşke yardımcı olabilsem.

Arkadaşlar kasaya su döküldü ve açılırken görseldeki gibi donuyor. Sorun hangi parçadan kaynaklanıyor olabilir? Olay ben evde yokken oluyor ve yaklaşık 1 ay sonra öğreniyorum, detaylara hakim değilim.

Eki Görüntüle 2128747

Hocam geçmiş olsun sorunu bulmak için başka bir PC de parçaları sırayla takıp çalıştırmanızı öneririm o şekilde anlayabilirsiniz belki.

Parçaları kontrol et kral, ayrıca fazla açıp kapamamanı öneririm bizim emektarın vefat sebebidir kendisi.

Ayni donma sorununu bende yasiyordum fakat benimki PSU'nun kacak yapmasindan dolayiydi kasanin bos bir yerinden kablo cekip toprakladim kasayi su an sikintisiz calisiyor sizinki de PSU'dan dolayi midir bilmem ama bir deneyin isterseniz.

Anakartı çıkartıp arkasına bakarsan yüksek ihtimalle suyun nerede kurulduğunu öğrenirsin. Duruma göre bilgisayarcıya götürürsün, senin halledebilme ihtimalin çok düşük.

Anakartı çıkartıp arkasına bakarsan yüksek ihtimalle suyun nerede kurulduğunu öğrenirsin. Duruma göre bilgisayarcıya götürürsün, senin halledebilme ihtimalin çok düşük.
Benim tahminlerime göre ekran kartına gelmiş bir kere. Vram hatasına benziyor şu görüntü, eğer monitörde bir sorun yok ise.

Kasanın üstü meshse ve haliyle yukarıdan su döküldüyse, direkt ekran kartına gelecek ve yukarıda arkadaşın belirttiği gibi bu tip görüntü bozulmalarına işaret olarak VRAM arızası olması muhtamel gibi görünüyor.

Ekran kartına yük bindirin bunun haricinde yeşil çizgilenme veya karıncalanma yapıyorsa bu ihtimali daha çok arttırır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı