Kasetler Geri mi Dönüyor ?

O senin bahsettiklerin bir DVD'de de vardır. Bir DVD'yi real time render işleminin ne kadar sürdüğünü sanırım bilirsin. Çizilme dersen hiç bahsetmeyeyim bile:D
 
Hadi DVD'yi unutalım. Artık biliyorsunuz USB diye bir şey var, tamamen elektronik bütün arabalarda her şeyin üzerinde görebilirsiniz. Şarkıları videoları ona kaydet izle.

Yani 40 Yılın icadının tekrar hortlatılması ilginç geldi.
 
Kaset devri geri döndüğünde formatı bile kaset ile atacağız artık. ;)

Format için de DVD kullanmıyorum :D

Kaset devri başlarsa olacakları söyleyeyim. Tahmini olarak küçük bir kutu içerisine (günümüzün harici 3.5 inch lik 1TB HDD'si gibi) yerleştirilmiş band üniteleri ile terrabyte'larca veri depolayabileceğiz. Tabii ki bilgilere erişim biraz uzun olacak ancak gelişen teknoloji ne olur bilinmez.

Küçük bir NOT: Kaset ünitesine format atma yani tüm bilgileri silmek gerekirse sizce ne kadar zamanımızı alacaktır. Bence, sadece 5 saniye.

Ben de format için hala eski yöntem olan manyetik sistemi kullanıyorum (floppy'ler). Daha iyi format atıp daha güvenli başlangıç yapıyorum:D
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Recep abey DVD devrinden kastın, B-R sistemlere geçildiği konusu ise gel ecik tartışalım.

Hayır, optik medya devrinin komple bittiğini savunuyorum.

Ben de format için hala eski yöntem olan manyetik sistemi kullanıyorum (floppy'ler). Daha iyi format atıp daha güvenli başlangıç yapıyorum:D

Yahu manyetik disketler üflesen bozulurken ne güvenlisi, ne formatı hocam ya...
 
Optik medya, kapasite arayışı içerisinde. Şu aralar TDK firması 10 katmanlı B-R diskleri 10 katmana çıkartarak 320 GB veri depolamayı harıl hurul araştırmaktadır. Bir taraftan da flash memory'ler nasıl ucuza yüksek kapasite sunabilirim diyerekten çöplükleri karıştırmaktadır:)
Benim burada savunduğum manyetik sistemlerin daha iyi ya da daha kötü olduğu değildir. Önemli olan ne ise o yönde hareket edilir. Bir floppy'deki veriler çok rahatlıkla analiz edilip zararlı yazılımlar tespit edilebilir. Ancak iş, çok veri olduğunda bir karmaşa halini almaktadır.
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı