Kasık Fıtığı Ameliyatı Zorlu Mu?

Emma Stone

Hectopat
Katılım
30 Haziran 2020
Mesajlar
5.698
Makaleler
1
Çözümler
11
Yer
Bursa
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Babam kasık fıtığı ameliyatı olacak. Hatta şu an hastanede. Gün içinde olacakmış. Zorlu bir ameliyat mı? Aranızda geçiren oldu mu? Gün içerisinde taburcu olur falan diyorlar. Kolay bir ameliyat mı?
 
Ben 10 yaşında oldum kasık ameliyatını. 2-3 saat sürüyor herhalde tam hatırlamıyorum. Her ameliyat zordur ama bir beyin ameliyatı gibi çok zor ameliyat değil. Ben ameliyat sonrası 1 gün boyunca hastanede tedbir amaçlı yattım. Doktor ameliyat ertesi sabahı beni taburcu etti. Ürolog'a ameliyat sonrası muayene harici bir daha hiç gitmedim. Geçmiş olsun bu arada.
 
Açık yapılanı var laparoskopik yapılanı var. Laparoskopik olan hasta açısından nispeten daha rahattır, taburculuk ve iyileşme süreci daha hızlıdır. Hangi yöntemle yapılacağını biliyor musunuz?
 
Fıtığın belli bir derecesi tarzından bir şey oluyor. Ona göre zorluk oranı birazda. Fakat çok sık rastlanan ve zor olmayan bir ameliyat diye biliyorum. Çok geçmiş olsun.
 
Ben sanırım ilkokul 4 de olmuştum kasık fıtığı ameliyatını. Ameliyatı sabah olmuştum, akşam üzeri yürüyerek eve gitmiştim. Hafif bir ameliyattı. Zaten ameliyat sonrası uyanınca kasıklarda kesik acısı oluyor biraz, isterseniz ağrı kesici veriyorlar. Daha ağır ameliyatlar atlattığım için fıs gelmişti bana. Geçmiş olsun.
 
Hocam merhabalar, babam ameliyatı oldu çok şükür. Lakin çok fazla baş ağrısı var normal midir? Anestezinin böyle bir etkisi var mı?
Evet olabilir hocam. Ben de 1 defa genel anesteziyle, 1 defa belden uyuşturma diye bilinen anesteziyle ameliyat oldum. İkisinde de baş ağrısı yaşamıştım.
 

Geri
Yukarı