Kasiyer Hakları Nelerdir? Şiddete Sessiz mi Kalmalıyız?

"Müşteri her zaman haklıdır" palavrası, aç gözlü işverenlerin iki kuruş para kaybetmeyelim korkusuyla müşteriye verdiği cesaret sonucu müşterilerin uydurduğu bir şehir efsanesidir. Hiçbir insan her zaman haklı olamaz. Bir dönem çalıştığım bir mağazada şans eseri bu kafada bir patronum olmuştu, sistemimize uymayan ve saygısızlık yapan müşteri bir daha mağazamıza gelmesin zihniyetindeydi, iyi de iş yapıyorduk. Ancak kurumsal işyerlerinde bu çok zor var. Asgari ücretle çalışan personelin her zaman kolaylıkla üstü çizilebilir. Dışarıda milyonlarca işsiz var. Yeter ki haksız saygısız ponçik müşterilerin kalbi kırılmasın.

"Müşteri her zaman haklıdır" palavrası, aç gözlü işverenlerin iki kuruş para kaybetmeyelim korkusuyla müşteriye verdiği cesaret sonucu müşterilerin uydurduğu bir şehir efsanesidir. Hiçbir insan her zaman haklı olamaz. Bir dönem çalıştığım bir mağazada şans eseri bu kafada bir patronum olmuştu, sistemimize uymayan ve saygısızlık yapan müşteri bir daha mağazamıza gelmesin zihniyetindeydi, iyi de iş yapıyorduk. Ancak kurumsal işyerlerinde bu çok zor var. Asgari ücretle çalışan personelin her zaman kolaylıkla üstü çizilebilir. Dışarıda milyonlarca işsiz var. Yeter ki haksız saygısız ponçik müşterilerin kalbi kırılmasın.
müdürümü tanısan bu nasıl müdür olmuş dersin.
Saygısız, personelleri kölesi zanneden, gülümsemekten ve tebessüm etmekten aciz.
Acımasız ve vicdansız birisi. Gerçekten 4 aydır çalışıyorum ama artık pisikolojim bu müdürün bu tavrını kaldırmıyor.
Allah bana sabır versin.
Allah kimseyi işsizlik ve parasızlıkla sınamasın.

Bir çağ dışı kalmış için işimden çıkmaya niyetin yok ben o mevkiye gelmek için emek harcıyorum. Mesele benim ülkemde Arap daha mı üst bu soruyu sormak istiyorum artık.

Maalesef o Orta Doğu toynaklıları bizden daha üstün bu ülkede. Ne hukuk ne kural tanıyorlar, yaptıkları yanına kâr kalıyor. Ve hala beslemeye devam ediyoruz.

Şikayet ederse etsin, sen de aynı şekilde hakkını ara. En kötü polis ifadeni alır sonrasında seni haklı bulur konu kapanır. Bunları fiziki olarak darp etme ama. O zaman hem işinden olursun hem darp raporu alırsa başın ağrır.

Her seferinde laf anlatmaya da uğraşma, A4 kağıdına kendi dillerinde bir baskı al, kasanın yanına as.

Sınır dışından ziyade Türk kültürü Arap kültüründen farklı olduğundan bunun öğretilmesi gerekiyor.
Mademki bizim ülkemizde mülteciler bence üstünlük göstermemeleri ve bize yardım kapılarımızı açtığımız için şükran duymalılar ek olarak kafamıza defter fırlatmamalılar.

Hangi zeka ve kültür ile? Bunun idrak edecek donanımda mülteci sayısı 3 ülkede. Geri kalanı zaten cahillikleriyle mahvettikleri ülkelerindeki yaşam tarzını sürdürmeye çalışıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı