Kaslarım erimiş midir?

FDR

Centipat
Katılım
12 Kasım 2021
Mesajlar
220
Çözümler
1
Bundan 2 gün önce spora gidip 3 saat çalışmıştım. (tabii yeterli kalori ve proteini alarak) normalde 1 gün dinlenmem gerekiyordu ancak dün bir daha gittim ve sabah yediğim yoğurtlu yulaf, 1 tane yumurta ve spordan 3 saat önce yediğim fıstıklı barın yanında yoğurtlu pilav yiyerek ağır kol ve göğüs çalıştım, spordan dönünce yoğurtlu 3 yumurtalı patatesli bir şeyler yedim ardından 8 saat uyudum ancak sabah kalktığımda kollarım düne göre bayağı sarkıyordu ve aşırı yorgun hissediyordum. (spor ağrısı gibi gelmedi bana, kolumu kaldıracak halim yoktu) spora 1 hafta önce başladım çok da bir kasım yok, sizce kaslarım erimiş midir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kas erimesi sandığınız kadar kolay bir şey değil merak etmeyin en az 2-3 hafta hiç egzersiz yapmamış olman lazım fakat zaten yeni başlamışsın bunlari kafana takma.
 
Kas erimesi öyle bir şey değil. 1 ay spor yapmayıp kas erimesi yaşamayan bile oluyor öyle düşün. Spor yapınca kasların parçalanıyor ve yenilenme sürecine giriyor. Farkı sonradan hissedersin.
 
Kol çalıştığınız için, kaslarınız yıkılıyor ve eski gücünü kaybediyor. Zaten ağır bir kol gününden sonra kaslarınızı sıkmaya çalıştığınız zaman, sıkamazsınız ve yumuşak olur kaslarınız.

O yüzden kaslarınıza 24-48 saat süre vermelisiniz iyileşmesi için, yaptığınız antrenmanları haftada maksimum 2 kere yapmalısınız.
 

Geri
Yukarı