Çözüldü Kaspersky Donanım Sanallaştırma hatası düzelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Fıratt10

Kilopat
Makaleler
13
Daha fazla  
Selamlar. Dün Win11'e geçtikten sonra bu hatayı almaya başladım ve çözmek için birkaç adımı uyguladım ancak işe yaramadı.

Denediğim yollar:
  • Bellek bütünlüğü kapatıldı.
  • Yerel güvenlik yetkilisi koruması kapatıldı ve Microsoft güvenlik açığı olan sürücü engelleme listesi devre dışı bırakıldı.
  • Akıllı uygulama denetimi kapatıldı.
  • Komut istemini yönetici olarak açıp bcdedit /set hypervisorlaunchtype off komutu uygulandı.
  • BIOS ayarlarından sanallaştırmanın açık olup olmadığı kontrol edildi. İlgili özelliğin açık olduğu tespit edildi.
Tüm bu adımlardan sonra bilgisayar yeniden başlatıldı ancak çözüme kavuşulamadı.

Ekran görüntüsü 2025-08-26 085625.png

@Murat5038 @Dutchman

Çözüm
Pardon hocam kusurunuza bakmayın. Çalıştır'a msinfo32 yazın, ardından bul yoluyla sanallaştırma tabanlı güvenlik yazdığınızda o özellik şu anda sizde etkin mi gözüküyor? Ekran fotoğrafı atabilir misiniz?

Eki Görüntüle 2562834
Bu şekilde hocam.
Ekran görüntüsü 2025-08-26 114133.png

Az önce sanallaştırmayı Regedit üzerinden devre dışı bıraktım ve işe yaradı.

Çözüm: Regedit'e girin ve HKEY_LOCAL_MACHINE/SystemCurrentControlSetControlDeviceGuard anahtarını bulun ve EnableVirtualizationBasedSecurity kısmına çift tıklayıp DWORD değerini 0 yapıp tamam butonuna basın. Ardından bilgisayarı yeniden başlatın.
Selamlar. Dün Windows 11'e geçtikten sonra bu hatayı almaya başladım ve çözmek için birkaç adımı uyguladım ancak işe yaramadı.

Denediğim yollar:
  • Yerel güvenlik yetkilisi koruması kapatıldı ve Microsoft güvenlik açığı olan sürücü engelleme listesi devre dışı bırakıldı.
  • Komut istemini yönetici olarak açıp BCDEdit /set hypervisorlaunchtype off komutu uygulandı.
  • BIOS ayarlarından sanallaştırmanın açık olup olmadığı kontrol edildi. İlgili özelliğin açık olduğu tespit edildi.
tüm bu adımlardan sonra bilgisayar yeniden başlatıldı ancak çözüme kavuşulamadı.

Eki Görüntüle 2562823

@Murat5038 @Dutchman

Defender üzerinden çekirdek yalıtımı özelliğini kapatıp ardından bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Defender> cihaz güvenliği >çekirdek yalıtım ayarları >bellek bütünlüğü >kapalı olarak yapın.

Defender üzerinden çekirdek yalıtımı özelliğini kapatıp ardından bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Defender> cihaz güvenliği >çekirdek yalıtım ayarları >bellek bütünlüğü >kapalı olarak yapın.
Konuyu tam okumadınız sanırım. İlgili özellik kapalı durumda zaten şu an.

Selamlar. Dün Win11'e geçtikten sonra bu hatayı almaya başladım ve çözmek için birkaç adımı uyguladım ancak işe yaramadı.

Denediğim yollar:
  • Komut istemini yönetici olarak açıp bcdedit /set hypervisorlaunchtype off komutu uygulandı.
Tüm bu adımlardan sonra bilgisayar yeniden başlatıldı ancak çözüme kavuşulamadı.

Eki Görüntüle 2562823

@Murat5038 @Dutchman
Windows özelliklerini aç kapat menüsünden Hyper-V ve sanallaştırma ile ilgili olan özellikler açıksa buradan da kapatıp bilgisayarı yeniden başlatmanız gerekebilir.

Pardon hocam kusurunuza bakmayın. Çalıştır'a msinfo32 yazın, ardından bul yoluyla sanallaştırma tabanlı güvenlik yazdığınızda o özellik şu anda sizde etkin mi gözüküyor? Ekran fotoğrafı atabilir misiniz?

Eki Görüntüle 2562834
Bu şekilde hocam.
Ekran görüntüsü 2025-08-26 114133.png

Az önce sanallaştırmayı Regedit üzerinden devre dışı bıraktım ve işe yaradı.

Çözüm: Regedit'e girin ve HKEY_LOCAL_MACHINE/SystemCurrentControlSetControlDeviceGuard anahtarını bulun ve EnableVirtualizationBasedSecurity kısmına çift tıklayıp DWORD değerini 0 yapıp tamam butonuna basın. Ardından bilgisayarı yeniden başlatın.

Son düzenleme:
Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı