Kaspersky dosyaları silemiyor

Makaleler
2
1637484621453.png

Bunlar nedir?
Kaspersky neden silemedi bunları ve ayrıca tarama bittiğinde bildirim olarak 1 bulut nesnesi atlandı diye bildirim geldi neden atlıyor?

1637484845117.png

1637484883598.png

@Ellie Williams
@siriius
@Alpaslan64
@Zinederon
@Murat5038
@İnsan.exe

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam system32 dosyasını virsüs olarak algılamış fakat dosya yolunda kaspersky gösteriyor.
Öncelikle antivirüsler bir dosyayı zararlı olarak nitelendirirse kaldırılma seçeneklerini sunar. Burada Malwarebytes'in dosyasının işlenmemesinin nedenini boyut olarak söylemiş. Boyutundan dolayı nesne işlenmedi demek istiyor. Diğer dosya da atlanmış bir şekilde. Bu herhangi bir neden olabilir. Arkada tarama yaparken mesela oyun girerseniz tarama durdurulur ya da bitirilir vb. Kısacası bunları virüs olarak bulmamış, sadece dosyaları işlememiş onu size bildirmiş. Ki zararlı olsa zararlıyı kaldırmak için sizlere seçenek sunar.

Kaspersky onları süpheli yakaladıysa virüstür silmemesinin nedeni virüs direk X64'e girmiş çok değerli kodların olduğu yer yani oradakilerle birleşmiş oradaki virüs silinirse beraberinde ×64 kodları da silinecek buyuk ihtimalle de bilgisayar kullanilmaz hale gelecek Malwarebytes falan varsa onu silip trkrar tarat eğer gine buluyorsa tek çözümü format gibi gözüküyor.
Unutma antivirüslerde virüstür başka bir antivirüs programı onu virüs olarak algılıyabilir o yüzden windows Defender ve Kaspersky hariç diğer antivirüs programlarını silin ve tekrar taratın.

Manuel tarama mı yaptınız?

Burada işlemediği dosyalar ne MBAMService.exe ne de svchost.exe. antimalware_provider.dll'yi de muhtemelen taramayı gerçekleştirirken kullanılan bir kütüphane olduğu için atlamış, svchost.exe etkin olarak kullanıyormuş yani. Ödev.pptx'i boyutundan dolayı atlayıp Malwarebytes ile neden ilişkilendirdiği hakkında bir fikrim yok ama.

PPTX dosyasının boyutu nedir?
Kaspersky onları süpheli yakaladıysa virüstür silmemesinin nedeni virüs direk X64'e girmiş çok değerli kodların olduğu yer yani oradakilerle birleşmiş oradaki virüs silinirse beraberinde ×64 kodları da silinecek buyuk ihtimalle de bilgisayar kullanilmaz hale gelecek Malwarebytes falan varsa onu silip trkrar tarat eğer gine buluyorsa tek çözümü format gibi gözüküyor.
Unutma antivirüslerde virüstür başka bir antivirüs programı onu virüs olarak algılıyabilir o yüzden windows Defender ve Kaspersky hariç diğer antivirüs programlarını silin ve tekrar taratın.
Mesajda hiçbir doğru bulunmuyor.
Sistem dosyalarına sıklıkla virüs bulaşıyor ve anti-virüsler de bu zararlıları gayet güzel temizliyor. Hatta bazen yanlış temizlenen sistem dosyaları yüzünden OS çöp dahi olabiliyor.
Malwarebytes'ı silmesi hiçbir şeyi değiştirmeyecek.

Ayrıca, anti-virüsler virüs falan değil ve diğer antivirüsleri virüs olarak gördükleri de yok. Gerçek hayattaki virüs kavramı ile benzeştirmeyin.

Tam tarama yaptım hocam.
Burada işlemediği dosyalar ne MBAMService.exe ne de svchost.exe. antimalware_provider.dll'yi de muhtemelen taramayı gerçekleştirirken kullanılan bir kütüphane olduğu için atlamış, svchost.exe etkin olarak kullanıyormuş yani. Ödev.pptx'i boyutundan dolayı atlayıp Malwarebytes ile neden ilişkilendirdiği hakkında bir fikrim yok ama.

PPTX dosyasının boyutu nedir?
14 MB Hocam.

Pptx dosyasının boyutu nedir?

Mesajda hiçbir doğru bulunmuyor.
Sistem dosyalarına sıklıkla virüs bulaşıyor ve Anti-Virüs'ler de bu zararlıları gayet güzel temizliyor. Hatta bazen yanlış temizlenen sistem dosyaları yüzünden OS çöp dahi olabiliyor.
Malwarebytes'ı silmesi hiçbir şeyi değiştirmeyecek.

Ayrıca, Anti-Virüs'ler virüs falan değil ve diğer antivirüsleri virüs olarak gördükleri de yok. Gerçek hayattaki virüs kavramı ile benzeştirmeyin.

Ben orada o dosyalara Malwarebytes ile ilişkilendirmedim sadece garanti olsun diye silin dedim ve oradaki dosyalar eğer Kaspersky şüpheli olarak algılıyorsa şüphelidir ve silinememesinin sebebi ise sistem dosyaları X64 ile birleşmesidir bakın tekrar diyorum şüpheli algıladıysa virüstür sadece okunamıyor dedi ise virüs olduğunu iddia etmedim.

@İnsan.exe
İyi de şüpheli olarak algılamamış? Silinmemesinin sebebi diye bir şey de yok. Atladığı için işlem yapmamış, eğer tespit etseydi sistem dosyalarını da üzerinde işlem yapabiliyorsun.

Eki Görüntüle 1221903
Bildirim yerine bir bakayım dedim ki bunlarla dolmuş hep bunlardan baya bi algılamış hocam bunlar nedir?
Ve pptm dosyası var bir tane onuda virüs olarak algılamış.
Eki Görüntüle 1221906
Bunlardanda bir sürü var hocam.
Diğerleri gibi atlamış mı yoksa zararlı yazılım uyarısı mı veriyor?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı