Kaspersky Premium 147 TL'ye alınır mı?

Bilgisayardan zerre anlamıyorum demenin bambaşka bir hali. Şu safsatalara ihtimal verip Kaspersky'sız makinede ortak ağlardan dolayı 2 kere hack'lendim. Adamlar 21 haneli şifrelerimi patlatıyorlardı yani modemi alıp götürmüşler benim haberim yokken. Enkripte etmelerinin ihtimali yok, direkt bağlantı kurabilmişler yani ki bunu MacBook makineye yapıyorlar. Torrent sitelerinde, kaçak film sitelerinde, kaçak oyun sitelerinde asla gezmeyen bir makine benimki. Sadece güvenli bağlantı üzerinden lisanslı uygulamalara bağlanır ve kodlama için kullanırdım makineyı. Kurumum hack'lenince benim makine da gitti beraberinde. Kav olsa gitmezdi.

Kaspersky hala diğer tüm av uygulamalarından bağımsız testlerde daha güçlü. Can değer'de bununla alakalı bir video çekmişti. Şimdi ambargo yediğine bakma. 2008'den beri kullanıyorum, hayatımda iki kere hesaplarım patladı ikisinde de cihazlarımda kav yoktu.

Gel gelelim sadece Anti-Virüs değil olay. Forumda bile trilyon tane bilgin toplanıyor. Sonra özelleştirilmiş reklam adı altında internetten aldığın zevkin içine ediliyor.

Eki Görüntüle 2061040

Anladigim kadarıyla kurumunuz hacklenmis. Siz bir şirkete bağlı çalışansınız. Kurumlara böyle şeyler yapılabiliyor. Tabii güvenlik önlemi alınmalı. Benim demek istediğim sıradan GTA 5 Valorant oynayan normal insanlar için. Steam a girip çıkıyor başka yaptığı bir şey yok bir de YouTube. %90 kişisel bilgisayarların kullanimi böyle. Binlerce lira virus programı almasının manası nedir? Virus programı dediğim gibi şirketler ya da onemli verileri bilgisayarda tutanlar içi gerekli. Mesela bizim köyde yaşayan yeğenim var ona bilgisayar aldık. Bilgisayarci 1000 liraya virus programı satmaya çalıştı. Yav köyde internet yok ki virus nereden girecek monitorden mi? Çocuk sadece GTA 5 oynuyor. Bilgisayarciya yüklenmiştik alırken. 1 yıldır tertemiz oynuyor sıkıntı yok. İnternetede bağlı değil. Şimdi bu çocuk Kaspersky'yi napcak.

Hocam almayın derim. Ben 5 senedir Norton kullanıyorum ve bu sene Norton 360 Gamers'a geçtim 3 cihaza kadar kurulabilen. Özellikle manuel izin verilen firewall ayarında benden habersiz hiç bir program internete bağlanamadığından haliyle şüpheleneceğim ve arkaplanda işi pişiren bir virüs falan da olmuyor.

119 TL yıllık. Hem pc, hem macbook hem de telefonumda kullanıyorum.

Defender her bilgisayarı korusaydı burada onca kişi hesabım çalındı, bilgilerim ele geçirildi diye konu açmazdı.
Ben de uzun süredir Norton kullanıyorum. Peki oyun için olan sürümün ne gibi farkları var hocam? Arayüz aynı mı?

Çok cihazlı olan paketten alıp arkadaşlarla 5E bölüştürdük. Yıllık 60TL'ye gelmiş oldu. Hemde aynı epostaya giriş yapmak zorunda değiller. Farklı e-posta ekleyebiliyoruz. YouTube Premium gibi.

Bende merak ediyorum sürekli bir Norton önerisi var uzun zamandır.
Norton köklü bir firmadır. Öte yandan testlerde de koruma açısından her zaman iyi sonuçlar alıyor. Tek handikapı false positive oranının yüksek olması. O da benim açımdan çok büyük bir sorun değil. Kaliteli AV kısaca.

Alınır hocam daha dün 2 yıllık premium sürümünü aldım. Dediğiniz kodu bende kullandım. Gayet iyi bir fiyat. Norton u bilmem ama senelerdir Kaspersky kullanan birisi olarak öneririm. 2 yıllık sürüm 295 Tl civarına geliyordu galiba, gayet uygun bir fiyat bu arada. Önümüzde ki seneye bu fiyatlara, bu kalite de antivirus uygulamaları kalır mı bilemem. Ben o yüzden 2 yıllık aldım.

Alınır hocam daha dün 2 yıllık premium sürümünü aldım. Dediğiniz kodu bende kullandım. Gayet iyi bir fiyat. Norton u bilmem ama senelerdir Kaspersky kullanan birisi olarak öneririm. 2 yıllık sürüm 295 Tl civarına geliyordu galiba, gayet uygun bir fiyat bu arada. Önümüzde ki seneye bu fiyatlara, bu kalite de antivirus uygulamaları kalır mı bilemem. Ben o yüzden 2 yıllık aldım.
1 cihaz için mi bu fiyat?

Evet bir cihaz için. 3 cihaz için 2 yıllık premium sürüm 359.99 Tl ama ben gerek duymadığım için 1 cihaz için aldım.
Tabii ihtiyaca göre şekillenen bir durum ama en azından 1 PC ve 1 telefon genelde kullanıldığından minimum 3 cihaz olması daha sağlıklı olurdu. Bir de premium sürümde VPN ve parola yöneticisi var. VPN'i ister istemez hem PC hem de mobile kurmak isteyeceksinizdir. Keza parola yönetisi de aynı şekil. Bunun gibi şeylerden dolayı 3 cihaz daha kullanışlı. Hayırlı olsun hocam.

Norton köklü bir firmadır. Öte yandan testlerde de koruma açısından her zaman iyi sonuçlar alıyor. Tek handikapı false positive oranının yüksek olması. O da benim açımdan çok büyük bir sorun değil. Kaliteli AV kısaca.
Zaten şu dediğiniz false positive oranının yüksek olması nedeniyle Norton a bulaşmadım. Daha ucuz ama ben yama falan internetten sürekli dosyalar indiriyorum. Zırt, pırt false verirse kafama takılacak sonra virus mü var diye.

Tabii ihtiyaca göre şekillenen bir durum ama en azından 1 PC ve 1 telefon genelde kullanıldığından minimum 3 cihaz olması daha sağlıklı olurdu. Bir de premium sürümde VPN ve parola yöneticisi var. VPN'i ister istemez hem PC hem de Mobile kurmak isteyeceksinizdir. Keza parola yönetisi de aynı şekil. Bunun gibi şeylerden dolayı 3 cihaz daha kullanışlı. Hayırlı olsun hocam.

Sağ olun hocam ama telefona 1-2 ay önce, çok ucuz bir teklife Plus sürümünü almıştım. O yüzden 3 cihaz almadım ben. Yoksa dediğiniz gibi 3 cihaz daha avantajlı.

Norton birçoğundan daha eski ve köklü bir firmadır. Ben bundan 20 sene önce kadar önce bile Norton kullandığımı hatırlarım ilk bilgisayarımı aldığımda. Sürekli güncel tehditlere karşı önlem alan ve kararlı, siteme çok yükü olmayan bir yazılıma sahip. Oyun içi bazı benzer programların yaptığı birtakım sistem ayarları da yapıyor. Mesela senden habersiz mikrofon veya kameraya bağlanamıyor hiçbir şey. Web'de gezinmede de etkili. Anlık browser taramaları yapıyor. Vallahi virüs nedir bilmiyorum gerçekten. O kadar eminim ve sırtımı yaslayabiliyorum Norton'a.

Elbette Norton eski ve köklü ancak eskiliğe göre antivirüs kullanmak ne kadar doğru bilemem. Benim hatırladığım 10 sene öncesine kadar Comodo AVG falan vardı sağlam av'lerdi şu an Comodo da AVG kullanılmaz durumda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı