Kaspersky Security Cloud Free'de Kullandığım Ayarlar

Düşürüyor diyen olmadı.
Hayır, ben size demedim. Arakadaş önceden de sormuştu. Ona da aynı cevabı vermiştim. Korumayı düşürdüğümüzü sanmıştı. Korumayı yükseltmek için ayarlarımızı nasıl yapabiliriz demişti.
Kişiye bağlı.
Doğrudur. Benim yedek olan sistemimde belirttiğim seviyelere göre kaynak kullanımında düşüşüler meydana geldi.

Sistemlerimiz aynı olmayabilir.
Sistem özelliklerinizi öğrenebilir miyim? Anakart, RAM, işlemci, ekran kartı, kasa, PSU gibi sistem bileşenlerinin marka ve modelini ekleseniz daha sağlıklı bir yorum yapabilmek açısından iyi olur.

Konuya eklemiştim. Ayrıca yedek bir dizüstü bilgisayarda denedim.
"4 GB RAM ve 1 TB HDD bulunan sistem" yazılmış. Bunu mu kastediyorsunuz? Sistem bu iki parçadan ibaret değil ki.
Az önce de saymış olduğum 5 Parça daha var. Marka ve model bilgisi de göremedim. Paylaşırsanız daha sağlıklı yorum yapılabilir diyorum. Eğer sistem parçalarının özellikleri hakkında bilgi sahibi olmadığınız için eklemiyorsanız Aida64 gibi bir programla rahatlıkla öğrenebilirsiniz.

Paylaşırsanız daha sağlıklı yorum yapılabilir diyorum.
O halde konuya da ekleyeyim. Sistem özelliklerini eksik olarak bıraktığım doğrudur.
Bu özelliklerin yeterli olduğunu düşünüyorum. Eklememi istediğiniz ek bir özellik bulunuyor mu? Ayrıca sizin de sisteminizi merak ediyorum.

Ayrıca sizin de sisteminizi merak ediyorum.
Güçlü bir sistem değil ancak yine de siz istediğiniz için paylaşıyorum:

• Anakart: H81H3-M7 Anakart
  • İşlemci: Intel Core i7 4790
  • HDD: WD10EZEX
  • RAM: 8 GB DDR3 Bellek
  • Kasa: Casper NSH.4790-8T75A-W (CD.VTI4790A) Hazır kasa.
  • Ekran kartı: Galax GT730
  • PSU: Casper Fsp250-50hmn
  • Monitör: Philips 170S7FS/00
Sistemin ömrü çoktan doldu aslında. Chrome'da birkaç sekme açıyorum, sonra Chrome açıkken Firefox'ta da birkaç sekme açtıktan sonra sistem yükü çıldırıyor. Özellikle disk kullanımı %100'e varıyor. RAM kullanımı %70'i aşıyor. Sonra tarayıcıları kapatınca sistem rahatlıyor. Anlayacağınız Web'te gezinirken bile sorun yaşatıyor.
Emekli etmek lazım artık bu sistemi.
Teknoloji bilgimin bu kadar fazla olmadığı zamanlarda sadece i7 işlemciye bakarak almıştım. Fazlasıyla bütçem de vardı halbuki. O zamanlarda şimdiki aklım olsa aşağıdaki gibi bir sistem alırdım:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Böyle bir sistem toplamış olsaydım beni halen idare ediyor olurdu.

Hocam SSD bağlayın ileride ve MB destekliyorsa RAM 16GB yapın. Sistem rahatlar . Ben 10 yıl Intel Core 2 Duo, 2GB RAM kullandım. En son HDD' de bad sector olmuştu. Windows çöktü vs. Emektar rahmetli oldu. 2GB RAM olmasına rağmen GTA:4 orta ayar ve Hitman:Absolution orta ayarda 37-65FPS aldırıyordu. Windows 10 yükleyince çıldırıyor.

Güzel bir içerik olmuş, teşekkürler. Sistemimde SSD ve 16 GB RAM bulunmakta sanırım otomatik ayarları değiştirmesem de bir sorun olmaz diye düşünüyorum.
Rica ederim. Bir sorun olmaz gibi. Bazı varsayılan ayarları eksik kalabiliyor. Örneğin web antivirüsü ve ek koruma araçlarında bulunan gelişmiş teknolji koruması pasif halde gelebiliyor. Bu rehberi oluşturmamdaki en büyük neden aslında Kaspersky'ın eskisi gibi ağır bir antivirüs olmadığını göstermekti.

Güzel rehber hocam aydınlattın kafamdaki soruların hepsini yanıtlamışsın emeğine sağlık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…