Kaspersky Security Cloud Free'de Kullandığım Ayarlar

@TheHypesTR ve @Gorkidoo, şu anda konuyu baştan aşağı güncelledim. Eksik olarak gördüğünüz ya da sormak istediğiniz bir yer bulunuyor mu?
O Parola kısmında bulunan kişilerden "Herkes" kullanıcındaki tiklerin hepsini kaldırdım. Kaldırmama rağmen şu özellikler açık gözüküyor: "Anahtarı Kaldır, Ebeveyn Denetimine Giriş Yap" Herhangi bir sorun teşkil eder mi?

Kaspersky Security Cloud ürünlerinin güncellemelerini tam anlamıyla görebilmek için Kavremover ile kaldırıp, tekrardan yüklemek gerekiyor. Özellikle arayüz güncellemelerinin tamamını düzgün bir şekilde güncellenmesi için bu şekilde bir yöntem sunmuşlar.

Yeni arayüzünde bu seçenek de bulunuyordu. Geçen günlerde @Gorkidoo'ün sistem açılışındaki performansında bir kayıp yaşadığını gördüm. Ben de bu yüzden eğer sistem açılışında performans sorunları yaşıyorlarsa, kapatabileceklerini belirttim. Sistem açılışından sonra manuel olarak başlatabilirler.
Sizden başka birisi bilgisayarınızı kullanıyorsa, açık olan özelliklere sahip olabilir. Tek kullanıcı iseniz, o kısmı dert etmenize gerek yok gibi duruyor. Varsayılan admin olmak için KLAdmin olmanız yeterlidir.

@@unnamedington hocam rica etsem yeni ayar dosyasını içe aktarabilmemiz için paylaşabilir misiniz?

Gördüğüm şu yazı sonrasında Kaspersky kullananlar için şifreli bağlantıların taranmasının devre dışı bırakılmasını önermiyorum. Web koruması tarafından tespit edilen bir tehdit diğer modüller tarafından da tespit edilecek diye bir kural yokmuş.

@acv, bu konu hakkında bilgilendirdiğin için teşekkür ederim. Konu içerisinde kullanıcıya bıraktığım ayarı (belirtmiş olduğun) direkt olarak düzenledim. Son zamanlarda Malwaretips üzerinde açılan konulara bakamıyordum ve ince ayarlı bir şekilde kullanılan Kaspersky Security Cloud Free'nin ayarlarının ne denli değiştiğini örmemiştim.

Şu anda konu içerisindeki sunulan ayarlar da, Malwaretips üzerinde bir kullanıcının paylaşmış olduğu ayarlardı. Kendim de denemiştim ve kaynak kullanımı konusunda başarılı bir konumdaydı. Güvenlik açısından da bir problem yaşamamıştım.

Bu zamana kadar açılmasını önerdiğim ayarlar, son zamanlarda Kaspersky tarafından varsayılan bir şekilde açık hâlde başlatılıyordu. Çünkü Kaspersky Security Cloud sürekli güncelleme aldıkça, sunmuş olduğu seçenekler ve seçeneklere bağlı olan kaynak kullanımları değişimler göstermeye başladı. Bu yüzden ince ayar konusunda yapılabilecek çok az bir ayar kaldı.

Normalde konu içerisinde daha fazla ayar bulunuyordu fakat son zamanlarda değiştirişlmesini önerdiğim ayarlar az olduğundan (güncellemeler sonrasında), kategoriler azalmaya başladı. Bu yüzden de konu içerisinde bulunan ayarlar azalmaya başladı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…