Kaspersky sürüm tavsiyesi

Yeterli olacağını düşünüyorum. Fakat Malwarabytes ile tam tarama yapın. Tam tarama uzun sürüyor söyleyeyim. Bu arada tam tarama yapmayı öğrenmek için şu konuya bakabilirsiniz. [Çözüldü] Malwarabytes ile nasıl tam tarama yapılır?

Virus Total temiz çıktı, Malwarebyts ile dediğiniz şekilde yapıp sonuçları yazacağım.
Hocam ayrıca, virus Total'de dosyayı taratırken en başta hata verdi. Daha sonra altta yer alan try Again'e bastım ve bu sefer hata vermeden taradı. Tekrar sıfırdan taratmama gerek var mı?
 

Dosya Ekleri

  • VİRUSTOTAL.png
    VİRUSTOTAL.png
    47,7 KB · Görüntüleme: 24
Tekrar taratmaya gerek yok bence. Zaten 2 dakikalık iş.

Hocam peki şunu sorayım, şu an Malwarebytes rootkit taramasını 2 diskim için başlattım. Biri Windows'un içinde olduğu, diğeride ek depolama için olan bir disk. Bunlar haricinde bir de harddiskim var. Şu an sadece bu yukarıda dediğim diskler taranıyor. Harddiski seçme gereği duymadım. Şu anki tarama bittikten sonra, sadece harddiski aynı yerden seçip taratsamda olur mu?
Not: 45 dakika oldu hâla bitmedi, ne kadar sürüyor bu meret hocam?
 
Hocam 2 diski de seçin. Ayrıca o 4 kutucuğu işaretlemeniz lazım. Tarama süresi benim 2 saat 15 dakika sürdü.

Hangi 4 kutucuk acaba?
Ben sadece rootkit ve diskleri işaretledim. Rootkit seçeneği üstündekiler zaten seçiliydi. Hangi 4 kutucuktan bahsediyorsunuz acaba?
Hocam ben ayrıca 3 diskim var dedim. Şu an sadece 2 diski seçtim ve taranıyor. Sorum şu; bu tarama bittikten sonra diğer seçmediğim diskide tekrar seçip sadece onu taratabilir miyim acaba? Kısaca;
1 Adet diski bu iki disk taraması bittikten sonra ayrı olarak taratabilir miyim?
 
Tama diğer kutucuklar işaretli ise sıkıntı yok doğru yaptınız. Fakat tüm diskleri seçmeniz gerekirdi. Bence gene o tiklenmemiş kutucuğu tikleyip, tüm diskleri seçin. Sonra tekrar tarama yapın.
 
Tama diğer kutucuklar işaretli ise sıkıntı yok doğru yaptınız. Fakat tüm diskleri seçmeniz gerekirdi. Bence gene o tiklenmemiş kutucuğu tikleyip, tüm diskleri seçin. Sonra tekrar tarama yapın.

Ayrı yapılsa ne olur peki? Hocam zaten dediğim harddiskte müzik, oyun ve fotoğraflar haricinde Windows ile alakalı bir şey yok. Ben onu o yüzden seçmedim. Yine de harddiski seçmeliyim peki?
Buyurun şu anki aşamanın fotoğrafını atayım;
 

Dosya Ekleri

  • 20201216_174557.jpg
    20201216_174557.jpg
    307,2 KB · Görüntüleme: 23

Yeni konular

Geri
Yukarı