Kaspersky virüs bildirimi veriyor

ibrahimmkrdg

Decapat
Katılım
4 Haziran 2021
Mesajlar
87
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Son birkaç gündür herhangi bir sayfa açtığımda şu bildirim gelip duruyor. Ne olduğunu çözemedim. Kaspersky ile PC'yi tam tarama yaptım hiçbir şey çıkmadı. Bilen var mı acaba?

1632070449453.png
1632072993246.png
 
Son düzenleme:
Danila T.5 ay önce

Merhaba,
WPAD veya Web Proxy Otomatik Bulma Protokolü adında bir şey var, pac dosyası adı verilen gerekli yapılandırma dosyasının yerini saptamak için tasarlandı. Genellikle böyle bir konum şöyle görünür: wpad.domain[.]name/wpad.dat. Deneyimli kullanıcılar, bu "konum"un aslında bir DNS soneki olduğunu anlayacaktır.
Birçok yönlendirici/modem, bu DNS son ekine önceden ayarlanmıştır.
Bu yeni değil, 20 yıldır kullanılıyor.
Bunun gibi bir DNS son eki kullanmak, kötü niyetli bir kişinin dosyayı bulunduğu yerde değiştirmesinin ve sonunda kullanıcının sistemine yüklemesinin, böylece istenmeyen bir proxy sunucusu kurmasının ve tarama verilerini engellemesinin teorik olarak mümkün olduğu anlamına gelir.

Bu adımları takip et:
  1. İnternete başka bir İnternet bağlantısı üzerinden, örneğin mobil erişim noktası aracılığıyla bağlanmayı deneyin. Veya yönlendirici olmadan bağlanmayı deneyin. Tespit olacak mı?
  2. Adım 1'den sonra algılama olmazsa, lütfen yönlendiriciyi varsayılan ayarlara sıfırlayın ve ardından yönlendirici aracılığıyla tekrar İnternet'e bağlanın.
  3. Yönlendirici üretici sitesinde daha yeni bir sürüm varsa, yönlendirici üzerindeki üretici yazılımını da güncelleyin. Yönlendiricinin şifresini değiştirin.
  4. 2. ve 3. noktalar sorunu çözmüyorsa ve 1. nokta sorunu çözüyorsa, bu yönlendiricinin kullanılması önerilmez. Veya yönlendirici üreticisinin desteğine başvurun.
Kaynak:Malicious object detected: wpad.dat, wpad.domain.name, Trojan.Script.Agent.dc [merged] | Kaspersky Community
 
Arkadaşlar bende aynı sorunu bi 2 haftadır yaşıyorum.Her 10 dakikada bir bu bildirimi veriyor (bilgisayar kapalıyken vermiyor) geçmişi temizledim tarayıcıyı sildim tekrar yükledim modemi resetledim şifreyi değiştirdim ama yok olmuyor.Lütfen biri bunun çözümünü bulabilir mi artık ya ?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı