Çözüldü Kaspersky virüsleri otomatik algılar mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Zamsung

Centipat
Katılım
23 Eylül 2020
Mesajlar
82
Yaklaşık 1 hafta önce bilgisayarıma virüs bulaşmış. Hem de ESET (Premium Security'ydi herhalde.) varken bulaşmış. Bulaştığını da şu şekilde anladım: 100 Mbps internetten 0.50 Mbps alıyordum ve 243 ping çıkıyordu Speedtest yapınca. İnternette araştırınca virüs bulaşabileceği aklıma geldi. ESET'i silip Kaspersky yükledim. Tarattım, bir sürü virüs buldu fakat aklıma şu takıldı: ESET varken internetten virüslü bir şey indirdiğimde hemen sağ altta tehdit kaldırıldı yazıyordu, bazı web siteleri tehlikeli içerik barındırıyor diye uyarıyordu. Kaspersky'de şimdiye kadar hiç bununla karşılaşmadım. Zaten 5 gündür yüklü. Test sonuçlarına bakınca da Kaspersky'nin ESET'ten daha iyi olduğunu gördüm fakat Kaspersky'de virüsü algılamanın tek yolu tarama yapmak mıdır, yoksa otomatik algılıyor mu? Şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İndirilen, açılan veya aktifleşen dosyaları otomatik olarak tarar.
Ayarlardan "Gerçek Zamanlı Koruma" ayarının aktif olduğundan emin olun.
Yaklaşık 1 hafta önce bilgisayarıma virüs bulaşmış. Hem de ESET (Premium Security'ydi herhalde.) Varken bulaşmış. Bulaştığını da şu şekilde anladım: 100 Mbps internetten 0.50 Mbps alıyordum ve 243 ping çıkıyordu Speedtest yapınca. İnternette araştırınca virüs bulaşabileceği aklıma geldi. ESET'i silip Kaspersky yükledim. Tarattım, bir sürü virüs buldu fakat aklıma şu takıldı: ESET varken internetten virüslü bir şey indirdiğimde hemen sağ altta tehdit kaldırıldı yazıyordu, bazı web siteleri tehlikeli içerik barındırıyor diye uyarıyordu. Kaspersky'de şimdiye kadar hiç bununla karşılaşmadım. Zaten 5 gündür yüklü. Test sonuçlarına bakınca da Kaspersky'nin ESET'ten daha iyi olduğunu gördüm fakat Kaspersky'de virüsü algılamanın tek yolu tarama yapmak mıdır, yoksa otomatik algılıyor mu? Şimdiden teşekkürler.

ESET'in virüs algılama sistemine takılmayan bir virüs bulaşmıştır. Yazılımın veri tabanına virüs çeşitleri giriliyor. Yazılım veri tabanında yer almayan çoğu virüsü virüs olarak görmüyor.
Olabilecek bir durum.
 
İndirilen, açılan veya aktifleşen dosyaları otomatik olarak tarar.
Ayarlardan "Gerçek Zamanlı Koruma" ayarının aktif olduğundan emin olun.
 
Çözüm

Geri
Yukarı